Burhanettin Kocamaz kimdir?

Burhanettin Kocamaz kimdir?

25 Nisan 2015, 22:37
Burhanettin Kocamaz kimdir?
1955 Tarsus Nacarlı Köyü doğumlu. İlk, Orta, Lise tahsilini Tarsus'ta bitirmiştir.

Burhanettin Kocamaz, 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanarak 1977 yılında mezun oldu. 1977–1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğünde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünde, askerlik dönüşü Cengiz Topel Lisesinde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983–1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesine devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı. Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl görev yaptı.

1992 yılında MHP İlçe Teşkilatına girdi ve basın sözcüsü oldu. 27 Mart 1994 tarihinde yapılan seçimlerde MHP'den Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı. 1999, 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde de aynı başarıyla kazandığı Tarsus Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilerek seçimleri kazanmıştır. Halen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


Evli ve üç çocuk babası olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, İnanç Turizmi Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği (TAR-ÇEV-BİR) kurucu üyesidir. 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, Karacaoğlan Şiir Akşamları etkinliğinden dolayı Azerbaycan'da Türk Dünyasına yaptığı katkılardan dolayı "Fahri Doktora" unvanı almıştır.

Türkiye'deki Tarihi Kentler Birliği gibi önemli kuruluşlardan, Valilikten, bazı yerel yönetimlere yönelik dergilerden başarı ödülleri aldı. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisi'ni restore ettirerek müze olarak kültürümüze kazandırmasından dolayı Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştür.

Türkiye'deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından yılın belediye başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, aynı zamanda edebiyatımızın şiir dalına ilgi duymaktadır. Burhanettin Kocamaz'ın "Gönlümden Sızıntılar, Gönlümden Damlayanlar, Gönlümden Akanlar, Gönlümden Taşanlar, Gönlümü Aşanlar ve Gönlümden Çağlayanlar" olmak üzere altı şiir kitabı bulunuyor. Kitaplarında yer alan bazı şiirlerden oluşan "Kocamaz'ın Gönül İklimi" adlı iki CD'den oluşan albümü de yayınlanmıştır.



Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com