Faizsiz kredi veren bankalar listesi 2020


Faizsiz kredi veren bankalar listesi 2020

Faizsiz kredi veren bankalar listesi 2020
11 Temmuz 2020 Cumartesi 15:29 tarihinde paylaşıldı.

Bu sayfadan faizsiz kredi veren bankalar hangileridir sorusuna yanıt bularak katılım bankacılığı hakkında merak edilenleri öğrenebilirsiniz.

 2020 yılında faizsiz kredi kullanmak isteyen bir çok kişi faizsiz kredi veren bankalar listesini aramaktadır. Peki ülkemizde hangi bankalar faizsiz kredi veriyorlar, hangi şartlar altında bu krediler veriliyor? Sizler için faizsiz kredilerin aslını astarını araştırarak bu sayfamızı hazırladık. Sitemizde en uygun faizlerle kredi veren bankaların yanı sıra faizsiz krediler sayfasını da sizlere özel hazırladık. Aşağıda bulunan faizsiz kredi veren bankaları inceleyebilir ve kredi başvurusu yaparak hemen kredinizi çekerek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
FAİZSİZ KREDİ 2022
Faizsiz kredi desteğinde bulunan bankalar "katılım bankaları" alanında hizmetine devam etmektedir. Katılım Bankacılığı İslam dini esaslarına göre hareket etmek ve çalışmalarını sürdürmekle beraber, bu bankalarda faiz yerine kar payı oranı ile kredi verilmektedir. Yani bu bankalarda "sıfır faizli kredi" verilmez bunun aksine bankanın ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için belli bir kar oranı katarak kredi vermesi gerekiyor. Dolayısıyla faiz  yerine kar payı oranıyla kredi veren bu bankalar, diğer bankaların faiz oranları ve piyasa koşullarına benzer hareket etmektedir. Bddk'nın belirlediği alt ve üst kredi faizleri doğrultusunda bu bankalar kar payı ile faaliyetine devam ediyor. Son zamanlarda devlet bankaları arasında hizmet veren Ziraat Bankası; Ziraat Katılım Bankası'nı, Vakıfbank ise Vakıf Katılım Bankası'nı hizmete açmıştır. Bu bankaların yanı sıra uzun yıllardır ülkemizde faaliyette bulunan Albaraka, Kuveyt Türk, Türkiye Finans gibi katılım bankaları da bulunmaktadır. 

2020 yılında faizsiz kredi veren 6 adet katılım bankası bulunmaktadır:

  • Albaraka Türk
  • Türkiye Finans
  • Kuveyt Türk
  • Ziraat Katılım
  • Vakıf Katılım
 

 Albaraka Türk

 https://www.albaraka.com.tr/

Türkiye Finans

https://www.turkiyefinans.com.tr

Kuveyt Türk

https://www.kuveytturk.com.tr/

Vakıf Katılım

https://www.vakifkatilim.com.tr/tr

Ziraat Katılım

https://www.ziraatkatilim.com.tr


Katılım Bankaları faiz yerine kar payı sistemi ile çalışmaktadır. Yukarıda bulunan listede yer alan faizsiz kredi veren bankalar, Türkiye'de katılım bankacılığı alanında hizmetine devam etmektedir. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım kamu bankası olarak hizmetine devam ederken, diğer bankalar da özel banka statüsünde faaliyetlerine devam etmektedir. Siz de en uygun kar payı oranları ile konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kullanmak istiyorsanız bu bankaları tercih ederek hemen kredinizi çekebilirsiniz. Bir çok kişi faizsiz kredileri "sıfır faizli kredi" olarak bildiğinden dolayı bu bilgi yanlıştır. Ancak sıfır faizli kredi desteği bir çok kurum tarafından verilmektedir. Özellikle yeni iş kurmak isteyenlere sıfır faizli kredi desteğinde bulunan Kosgeb kurumunu bu konuda örnek olarak gösterebiliriz. Girişimcilik sertifikasını altıktan sonra siz de yeni iş kurmak için Kosgeb'ten destek alabilirsiniz.



ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI
Albaraka Türk Katılım Bankası, 1985 yılında Türkiye'de katılım bankacılığı alanında hizmet vermeye başlamıştır. Günümüzde faizsiz kredi veren bankalar arasında en çok tercih edilen bankalardan olan Albaraka Türk, yaptığı yenilikler ile adından sıkça söz ettirmektedir. Albaraka Türk'te "Konut finansmanı, 0 yada 2. el taşıt finansmanı, dayanıklı tüketim kredisi, işyeri kredisi, arsa kredisi, 2B finansmanı, eğitim finansmanı, diş sağlığı kredisi, düğün finansmanı, tatil finansmanı, hac finansmanı, umre kredisi, yurt hizmetleri finansmanı, yabancıya konut finansmanı" adı altında pek çok farklı kategoride krediler sunmaktadır. Sizde Albaraka Türk internet sitesine yada şubelerine giderek uygun kar payı oranlarıyla kredi başvurusu yapabilirsiniz. Albaraka Türk müşteri hizmetleri numarası 0850 222 5 666 yada 444 5 666'dır. Bu numarayı arayarak da kredi başvurusu yapabilir yada gerekli bilgiyi alabilirsiniz.


TÜRKİYE FİNANS
%100 yerli sermaye ile Türkiye'de 1991 yılında kurulan "Anadolu Finans" 2000 yılında "Faisal Finans" kurumuyla birleşerek Türkiye Finans Katılım Bankası hizmet vermeye başlamıştır. Düşük kar payı oranları ve uzun vade ödeme seçenekleri ile Türkiye Finans'tan kredinizi kullanabilirsiniz. Türkiye Finans Bankası'nda "İhtiyaç, konut, taşıt, motorsiklet, işyeri, yabancıya mortgage" gibi pek çok farklı kategoriye özel kredi başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye Finans müşteri hizmetleri numarası 444 2 444 yada 0850 222 22 44 numaralarını 7/24 arayarak faizsiz kredi başvurusu yapabilir yada detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz.


KUVEYT TÜRK
Faizsiz kredi veren bankaların en eskisi olarak ülkemizde 1989 yılında hizmete başlamıştır. En çok tercih edilen faizsiz bankalar arasında yer alan Kuveyt Türk'te her ihtiyaca özel finansman çözümleri bulunmaktadır. Uygun kar payı oranlarıyla Kuveyt Türk'te "Konut, Araba, Eğitim, İşyeri, Hac-Umre" ve pek çok farklı kategoride kredi kullanabilirsiniz. Kuveyt Türk müşteri hizmetleri numarası ise 444 0 123 yada 0850 251 0 123'ü 7/24 istediğiniz zaman arayarak kredi başvurusu yapabilir yada gerekli tüm bilgileri çağrı merkezinden alabilirsiniz.


VAKIF KATILIM
Vakıfbank'ın "katılım bankası" olarak 2015 yılında hizmete başlayan Vakıf Katılım Bankası'nda da faizsiz kredi çözümleri bulunmaktadır. Vakıf Katılım'da "Konut kredisi, taşıt kredisi, işyeri kredisi yada arsa kredisi" başvurusu yapabilir ve kredinizi hemen kullanabilirsiniz. 0850 202 1 202 numarasından kredi başvurusu yapabileceğiniz gibi Vakıf Katılım'ın en yakın şubesine giderek de finansman başvurunuzu anında yapabilirsiniz.


ZİRAAT KATILIM
Faizsiz kredi veren bankalar arasında hizmetine devam eden Ziraat Katılım Bankası, 2015 yılında Ziraat Bankası'nın "katılım bankası"  alt kuruluşu olarak açılmıştır. Ziraat Katılım Bankası'nda uygun kar payı oranlarıyla kredi başvurusu yapmak istiyorsanız en yakın Ziraat Katılım şubelerine gidebilir, yukarıda yer alan internet şubesinden yada 0850 220 50 00 numaralı Ziraat Katılım müşteri hizmetleri numarasından başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bu sayfamızda yer alan faizsiz kredi veren bankalar arasından seçim yaparak siz de ilgili kanalları kullanarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredi başvurusu yapabilmek için seçtiğiniz bankanın internet şubesini yada mobil şubesi üzerinden, müşteri hizmetlerini arayarak, banka şubesini ziyaret ederek yada sms göndererek başvuru talebinizi iletebilirsiniz. Kredi başvurusu yapıldıktan sonra diğer bankalarda olduğu gibi katılım bankalarında da, başvuru yapan kişinin kredi notu, kredi sicili, aylık geliri gibi bilgileri incelenmektedir. Eğer başvuru süreci olumlu geçerse krediniz onaylandıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir. Ayrıca emeklilere faizsiz kredi veren bankaları da bir çok kişi merak etmektedir. 2020 yılı için başlatılan çalışma kapsamında aşağıda bulunan video haberi de izleyebilirsiniz.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com