Elazığ'da bombalı saldırı: 3 Şehit 146 yaralı


Elazığ'da bombalı saldırı: 3 Şehit 146 yaralı

Elazığ'da bombalı saldırı: 3 Şehit 146 yaralı
18 Ağustos 2016 Perşembe 12:09 tarihinde paylaşıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araçlı saldırıda 3 polis şehit oldu. Düzenlenen saldırıda 146 kişi yaralandığı açıklandı.

  Hainler yine kanlı yüzünü gösterdi. Malatya yolu üzerindeki Sürsürü Mahallesi yakınlarında bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla teröristler saldırı gerçekleştirdi. Bomba yüklü aracı kentin merkezine 6 km uzak olan dört katlı Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan otopartka giden yolda infilat ettirildi. Bombalı araç Malatya yönünden geldiği ve hareketteyken patladığı belirtildi. 

Elazığ Valisi Zorluoğlu, yapılan terör saldırısı sonucunda 3 polis memurunun şehit düştüğünü, aralarında sivilerin de olduğu 14 kişinin ağır, 146 kişinin yaralandığını blirtti. Rtük, bombalı araçla yapılan terör saldırısı sonrası hemen geçici olarak yayın yasağı getirdiğini duyurdu.

BOMBA ÇOK ŞİDDETLİYDİ

Kulakları sağır edecek cinsten olan patlamada Emniyet Müdürlüğü binası ön tarafında büyük bir hasar oluşturup ağaçları bile köklerinden sökerken yerde büyük bir çukur meydana geldi.
Silah ve çatışma seslerinin geldiği bölgeye yaralananlar için çok sayıda ambulans gönderildi.

3 ŞEHİT, 146 YARALI


Sabah saat 09.11 sıralarında Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik olarak düzenlenen terör saldırısının bilançosu gittikçe ağırlaşıyor.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör salsırısı yapılan İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek incelemeler yaptı Elazığ Valisi Zorluoğlu, Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik olarak düzenlenen saldırı sonucuda 3 polis memurunun şehit olduğunu, aralarında 14'ü ağır olmak üzere 146 kişinin de yaralandığını açıkladı.

HEDEF EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜYDÜ

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol da konuyla ilgili açıklama yaparak '' Ölü ve yaralılar konusunda henüz bir bilgi yoktur. Bombalı aracın patlaması sonucunda Emniyet Müdürlüğü önündeki araçlar yanmış. Bombanın şiddetli olmasıyla belediyeye yapılan bir saldırı zannettin ancak arada 5 km mesade olmasına rağmen buradan bile hissedildi. Patlama Emniyet Müdürlüğü bahçesinde oldu.'' dedi.

''200 METRE UZAKTAYKEN YERE DÜŞTÜK''

Olayın görgü tanıklarından yerel gazeteci Erol Kara ise konuyla ilgili olarak ''Çocuğumu kursa bıraktığım sırada yaklaşık 200 metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü'nde patlama gerçekleşti. Çok büyük bir patlamaydı ve etkisiyle herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyet binası önündeyim ve çok büyük bir hasar var. Yaralılar çok fazla ve ambulanslar olay yerine sevk ediliyor.Yaşamını kaybedenlerin de olduğunu sanıyoru. '' dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com