Fetö'nün sızamadığı tek il Tunceli


Fetö'nün sızamadığı tek il Tunceli

Fetö'nün sızamadığı tek il Tunceli
29 Ağustos 2016 Pazartesi 17:58 tarihinde paylaşıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamasına göre, bölücü terör örgütü Fetö'nün idari ve mali yapılanmayı sağlayamadığı tek il Tunceli olarak gösterildi.

  Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in sosyal medya üzerinden yaptığı 15 Temmuz darbe girişimi paylaşımları dikkat çekiyor. Fetö'nün idari ve mali yapılanmasını deşifre eden bilgiler paylaştı. Şimşek "Örgütün 81 ilde idari ve mali yapılanmaya gidemediği tek il Tunceli'dir" dedi.


Başsavcı Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "15 Temmuz darbe girişimi Fetö idari ve yapılanmasını nasıl oluşturdu?" başlığıyla paylaşım yaptı ve şunları paylaştı:


"İddiadır ki, 1976 yılında geldiği Manisa'da verdiği vaaz ve sohbetlerle bu milletin saf ve temiz insanlarını dini duygularla nasıl sömüreceğini, bunun da para ve menfaate ne kadar kolay çevrildiğini gören hain terör lideri, 2 yıl boyunca yaptığı çalışmaların meyvesini o günden almaya başlamış. Sonrasında ise geçtiği İzmir Kestane pazarında da bu sömürüye tüm ülkede nasıl yayılacağını profesyonel şekilde plan ve projelerle desteklemiş. Tüm dünyada ve ülkemizde hepimizi malum ekonomik sektör tüm şeyleri etkilemekte ve gücün merkezini belirlemektedir.

HEDEF KİTLE İŞ ADAMI VE MEMUR

Manisa'da yaklaşık olarak 2 yıldır yürütülen soruşturmaya bakılırsa bu sonuca varılmıştır. Fetö para kaynağı olarak ilk adımda iş adamları sonra ise memurları hedef kitle halinde görmüş, memur olan militanlarından ailevi durumlarına göre yüzde 5, yüzde 10 arası himmet adını koydukları haracı ay başlarında imamları yada abi-ablaları aracılığıyla elden toplamış sonrasında ise malum bankalarına kısa süre hesapta tutarak yurt dışına aktarım sağlamış. İş adamlarında ise öncelikle örgüte üye toplamak için evlerde toplantılar düzenlenip, ikna ile ekonomik güçlerine göre himmet adı altında nakit para yada arsa arazi bağışı alınmış ve hatta Pensilvanya'ya kadar geziler düzenlenmiştir.



"HOLLANDA İNEĞİ GİBİ AYLARCA SAĞMIŞLAR"

Bağış yapmayanlara ise ilk önce dinlemeler yaparak, şantaj toplamışlar. Özel yaşamında kötü olay olanlarıysa tabir yerindeyse Hollanda ineği gibi sağmışlar. Açık bulamadıkları kişilerin iş hayatını bitirip iflasa sürüklemişler. Bazı işadamlarıysa karşısındaki güç karşısında boyun eğerek, haram olsun diyerek bağışa devam etmişler."

''FETÖ KAZANCINI YURTDIŞINA KAYDIRMIŞ''

Şimşek paylaşımına şu şekilde devam etti:

"Bu ülkenin insanlarını ikna ederek büyük ekonomik güce sahip olan Fetö, kazancının büyük bölümünü yurt dışında saklamış. Akibeti mechul olan para ise nerede ve ne şekilde değerlendriliyor tarafımızda bilinmemektedir."


SIZAMADIKLARI TEK İL TUNCELİ

Şimşek ayrıca:

"Not: Örgütün 81 vilayette idari ve mali yapılanmasını beceremediği tek il Tunceli'dir." açıklamasını yaptı.




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com