Fettullah Gülen'den Trump'a tehdit mektubu


Fettullah Gülen'den Trump'a tehdit mektubu

Fettullah Gülen'den Trump'a tehdit mektubu
26 Ocak 2017 Perşembe 15:29 tarihinde paylaşıldı.

Fettullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine yönelik tartışmalar devam ederken yeni bir iddia ortaya atıldı. Gülen'in Abd Başkanı Trump'a yazdığı mektup açık olarak "tehdit" içerdiği öne sürüldü.

  Fetö terör örgütü kurucusu Fettullah Gülen'in Abd yeni bşakanı Trump'a yazdığı mektupta Gülen!in "Beni teslim ederseniz herşeyi açıklarım" dediği ileri sürüldü.

Türkiye'nin Gülen'in iadesine yönelik çalışmaları devam ederken, Abd'nin Gülen'i terörist olarak tanıması ve Türkiye'ye iade edip etmeyeceği ise merak konusu. Trump'un yeni başkan olmasıyla birlikte tüm dengeler değişirken, Gülen'in Trump'a tehdit mektubu yolladığı öne sürüldü.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberin içeriği ise şu şekilde:


'GÜLEN'İ ÖRGÜTLEYENLER CIA AJANLARIDIR'

Gülen'in gönderdiği mektubu Donald Trump'ın çalışma arkadaşlarının birisinin masasına bırakanlar ise teör örgütü elebaşı Gülen'i örgütleyen ve yanında kalmış CIA ajanları olduğu belirtiliyor. Mektupla beraber kendi dosyalarını da Trump'a götüreceğini inandığı kişilere servis ettiler. İddialar arasında CIA'daki Morton Abramowitz, Eric Edelman ve Henri Barkey bulunuyor. İlk ikisi eski Ankara büyükelmileri diğeri ise CIA'nın serbest çalışan ajanı Henry Barkey olduğu vurgulanıyor.


Söz konusu haberde, Barkey, Fetö darbe girişiminden 2 gün öncesinde İstanbul'a gelip Büyükada'da Splendid Palace otelde kamp kurduğu belirtiliyor. Böylelikle ABD'nin darbeyi çok önceden bildigin de altı çiziliyor. Ayrıca Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika programlarından sorumlu Ellie Geranmayeh'in darbe gecesinde twitter üzerinden 'Erdoğan facetime'de televizyona bağlanıp halkı sokağa çıkarıyor. Bu sırada kendisi de güvenlik için komşu ülkeye gidiyor' yalanını yazdığı da belirtiliyor. 



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com