İftarda vatandaşlara domuz eti skandalı ortaya çıktı


İftarda vatandaşlara domuz eti skandalı ortaya çıktı

İftarda vatandaşlara domuz eti skandalı ortaya çıktı
16 Ekim 2016 Pazar 11:55 tarihinde paylaşıldı.

Aydın'da bulunan yemek fabrikasının yemeklerde domuz eti kullandığı tespit edildi. Bu fabrikanın okulların yanı sıra 4 ilçe belediyesinin Ramazan ayında kurduğu iftar sofralarına da yemek temin ettiği tespit edildi.

 Ramazan Ayı'nda bir yemek şirketi şok edecek bir olaya imza attı. Aydın'da ortaya çıkan iddialar tüyleri diken diken ediyor. ''Domuz kasabı'' olarak bilinen Çoşkun Can'ın yakalattığı domuz etlerini lokantalar, kasaplar ve yemek şirketlerine sattığını söylemesinden sonra denetimlere başlayan yetkililer büyük bir skandalı ortaya çıkarmayı başardı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, alınan numuneler sonucunda biri pide salonu olmak üzere yemek fabrikası ve 2 işyerinin vatandaşlara domuz eti yedirdikleri tespit edildi.
İftar Sofrasında Domuz Eti

Yemeklere domuz eti karıştırdığı için Efeler İlçesi Ata Mahallesi'nde Özaydın Gıda ve faaliyeti sonlandırılan ''D.y'' isimli yemek şirketi ildeki kamu kurum kuruluşlarının yanı sıra okullara da yemek verdiği belirlendi.

Ayrıca bu firmanın 4 ilçe belediyesi için Ramazan ayı boyunca verdiği iftar yemeklerini üstlenen firma olduğu da tespit edildi. Ramazan'da tuttukları oruçları belediyenin kurduğu iftar çadırlarında açan on binlerce vatandaşa domuz eti yedirildiği iddiası da ilçede korku yarattı.

''ET KASAPTAN ALINIR''

Fabrikadan yemek alan belediyelerin kamuoyunu bilgilendirilmesini isteyen Aydın Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı ise '' Domuz eti satmasından dolayı kilit vurulan bu fabrika, belediyenin ramazan ayı boyunca iftar sofralarına yemek sağladıysa bu konu derinlemesine ele alınmalıdır. Belediye kamuoyunu bilgilendirmelidir. Biz kasaplar olarak hergün denetleniyoruz, denetimler tertemiz çıkıyor. Aydınlı hemşehrilerimiz rahatlıkla kasaplardan alışveriş yapıp lokantalarda etlerini yemeye devam edebilirler '' dedi.

Aydın Lokantacılar Başkanı Ali Ongun ise "Bizim domuz etleri ile bir alakamız yoktur. Domuz etini vatandaşa yediren kişileri kınıyoruz" dedi.

EN AĞIR CEZAYI ALMALILAR

Tbmm Tarım Komisyonu sözcüsü Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise konu ile ilgili olarak takipçi olduğunu söyledi. İftarda böyle bir alçaklık yapan kişilere en ağır cezanın verilmesinin altını çizen Erdem '' Müslümanlara domuz eti yedirmek kadar alçak bir davranış yoktur. Ramazan ayında iftar sofralarında domuz eti yedirildiyse vay halimize diyorum. Bu konu öncelikle olarak kendi ilimiz bünyesinde tartışmaya sunulmalıdır. Belediye Meclisi gündemine getirilmelidir. Valilik konu ile ilgili gerekli görülen çalışmaları yapacaktır. Ben de bakanlık düzeyinde konunun araştırılması için takipçi olacağım. Sadece para için bu olayı yapanları kınıyorum'' dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com