İşid'li 6 canlı bomba Antep'te yakalandı


İşid'li 6 canlı bomba Antep'te yakalandı

İşid'li 6 canlı bomba Antep'te yakalandı
28 Mart 2016 Pazartesi 13:26 tarihinde paylaşıldı.

İhbar üzerine çevrilen bir araçta yedek lastiğin içinde gizlenmiş 7 termal dürbün ile 4 ses kayıt cihazı ele geçirildi. Eylem yapacakları belirlenen 6 İşid'li yakalandığı bildirildi.

 Gaziantep'te, alınan ihbar sonrasındaçevrilen araçta lastiğin içinde gizlenmiş 7 termal dürbün ve 4 kayıt cihazı ele geçirilirken, terör örgütü işid üyesi olduğu belirtilen 4 Suriye'li gözaltına alındı. Sorgulamada ayrıca bomba yüklü araçla eylem yapacakları belirlenen 2 kişi daha yakalandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 6 şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine yollandı.

YEDEK LASTİKTEN 7 TERMAL DÜRBÜN ÇIKTI

İl  Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, terör örğütü IŞİD üyesi kişilerin yanlarında malzemeler ile sınırı geçmek istedikleri bilgisi aldı. Harekete geçen Jandarma ekipleri, IŞİD üyelerinin geçebileceği bölgelerde kontrol noktaları oluşturdu. Oğuzeli-Karkamış yolu üzerinde de oluşturulan kontrol noktasında şüpheli gördüğü araçları durdurarak arayıp, içinde bulunanları sıkı bir kimlik kontrolünden geçirdi.  Jandarma ekiplerinin denetimi kapsamında durdurulan bir araçta yapılan aramada bagajda bulunan ikinci bir yedek lastik dikkat çekti. Yapılan incelemede, yedek lastiğin içine gizlenmiş 7 termal dürbün, 2 silah üstü termal dürbün, 4 görüntü ve ses kayıt cihazı ile çeşitli malzemeler ele geçirildi. Malzemelere el koyan jandarma araçta bulunan Suriyeli Y.M., Z.M., A.B. ve M.E.Y.'yi gözaltına aldı.

İl  Jandarma Komutanlığı'na götürülen ve terör örgütü IŞİD üyesi oldukları belirlenen kişiler gözaltına alındı.

2 KİŞİ SALDIRI HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

Sorgulamalarda bomba yüklü araçla eylem yapacağı belirlenen 2 kişi daha yakalandı. Böylece 6 kişi sorgulandı. Gözaltına alınan tüm törör örgütü IŞİD üyeleri çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine yollandı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com