İstanbul'da iki ayrı noktaya Lav'lı saldırı yapıldı


İstanbul'da iki ayrı noktaya Lav'lı saldırı yapıldı

İstanbul'da iki ayrı noktaya Lav'lı saldırı yapıldı
21 Ocak 2017 Cumartesi 12:24 tarihinde paylaşıldı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü binasına ve Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Lav'lı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken saldırganların yakalanması için bölgede gemniş çaplı operasyon başlatıldı.

İstanbul'da terör örgütleri 2 farklı noktada saldırı düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Law'lı saldırı yapan teröristler daha sonra Sütlüce'de bulunan Ak Parti İl Başkanlık binasına yine aynı silahla saldırı yaptı. Akp il başkanı Selim Temurci terör saldırılarının DHKP-C tarafından yapıldığını yönünde bilgiler aldıklarını belirtti.

İLK SALDIRI:
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne LAW (Light Anti-Tank Weapon)'la saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda bahçe duvarı zarar görürken saldırı sonucunda ölen yada yaralanan olmadı. İstanbul Valisi Vasip Şahin konu ile ilgili açıklama yaparak , Emniyet Müdürlüğü'nün bahçe duvarına isabet eden Law saldırısı olduğunu, personelden ölen yada yaralanan olmadığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik yapılan saldırıdan sonra ise Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na saldırı düzenlendi.

Yapılan saldırı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan arka sokağından C Blok binasına doğru ateş edildi. Olay sonucunda bir kişinin ara sokaklara doğru yöneldiği belirtildi ve saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı.


İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıyla ilgili twitter hesabından açıklama yaparak "İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına gelen lav saldırısı olmuş, personelimizden ölen yada yaralanan bulunmamaktadır. Saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı ıoerasyonlar devam etmektedir" dedi.

AK PARTİ BİNASINA SALDIRI YAPILDI

akp sütlüce saldırısı

Sütlüce'deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına da Law'lı silahla saldırı yapıldı. Yapılan saldırı sonucunda bina duvarını delip içeri giren başlık patlamadı. Olay yerine bomba imha uzmanları gönderildi. Küçük çaplı bir hasar meydana gelirken ölen yada yaralanan olmadı. Olay sonrasında kaçan kişilerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon düzenlendi.


"DHKP-C GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, yapılan saldırı sonrasında basın açıklamasında DHKP-C tarafından yapıldığı yönünde bilgiler aldıklarını belirtti. Akşam saatlerinde Law silahı ile gerçekleşen saldırıda binaya roket girdiğini, o sorada içeride bulunan kimsenin yara almadığını belirterek " Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına bu akşam alçakça terör eylemine maruz kaldı. Saat 21.10 sıralarında yaklaşık olarak 25-30 metre uzaklıktan bir lav silahıyla il başkanlığı binamızın 3. katına ateş açıldı. Lav silahı camları kırarak içeride duvara saplandı. Hamd olsun ki roket patlamadı. Emniyet güçleri olay sonrasında kısa bir zamanda il başkanlığına intikal etti. Yaklaşık olarak 10 dakika önce duvara saplanan roket duvardan çıkartıldı. Binada küçük çaplı zarar meydana geldi. İçeride sağlık komisyonu toplantısı vardı ve herhangi bir yaralanan bulunmuyor. Bugün aynı şekilde İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik bir saldırı yapıldı. DHKP-C olduğu yönünde bilgiler var. " dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com