İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı oldu


İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı oldu

İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı oldu
05 Ocak 2017 Perşembe 19:14 tarihinde paylaşıldı.

İzmir Adliyesi dışarısında teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişi şehit olurken 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

  İzmir Adliyesi C Kapısı mevkilerinde hakim ve savcılar otoparkına yönelik olarak bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Saldırıdan sonra polisle teröristler arasında çatışma yaşanırken, bir terörist etkisiz hale getirilken diğer terörist ise çatışmadan sonra etkisiz hale getirildi. Bir teröristi ise arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

2 Terörst Çatışmada Öldürüldü

Otopark girişinde teröristlerce bomba yüklü araç patlatıldıktan sonra çıkan çatışma sonucunda kargaşa sonucunda adliyeye sızmaya çalıştılar. O anda polis ekipleri ise teröristleri fark edip 2 teröristte etkisiz hale getirildi.

Adliye yakınında ele geçirilen 2. bombalı araç ise polisin nkontrolünde imha edildi. İzmir Valisi olayla ilgili açıklamalarda bulundu:

"Tüm milletimizin başı sağolsun. Adliye binası yakınından şüpheli bir araç geçerken polislerimiz aracı durdurmak istemesi sonucunda yaşanan çatışma sonucunda aracın içinde olan teröristler bombalı aracı infılak ettirdiler. Bunun sonucunda 1 polis memuru, 1 mübaşir şehit düştü. 5 yaralı ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.



Teröristlerden 8 El Bombası, 2 Kalaşnikof Çıktı

Öldürülen teröristlerin üzerlerinden ise 2 adet kalaşnikof tüfek, 8 fişek ve 8 tane de el bombası ele geçirildi. Eylemi yapanın ise Pkk olduğu gözüküyor.

Bölgede güvenliğin sağlanması amacıyla adliye binasında tahliye izin verilmedi. Saldırıdan sonra İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın olay yerinde incelemeler yaptı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com