Kızılay'dan açıklama: Kan stokları yetersiz


Kızılay'dan açıklama: Kan stokları yetersiz

Kızılay'dan açıklama: Kan stokları yetersiz
04 Ocak 2017 Çarşamba 21:13 tarihinde paylaşıldı.

Kızılay'da kan stokları kış mevsimi dolayısıyla giderek azalıyor. Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Kerem Kınık kan stoklarının yetersiz olması nedeniyle herkesi kan bağışı yapmaya davet etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'da kan stoklarının yetersiz olduğunu belirtti ve halkı kan bağışı yapmaya davet etti. Herkese bağış yapmaya beklediklerinin altını çizen Kınık, Kızılay'a herkesin destek olmasını istedi. 18 ile 65 yaş arası ve sağlık durumu iyi olan kişileri kan bağışı yapmaya davet etti. Kınık ayrıca ''Erkekler yılda 4 kez bayanlar ise 3 kez kan verebilir'' dedi.

Stoklar Yetersiz Duruma Geldi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın yaptığı çağrıda kan stoklarının şuan için yetersiz durumda olduğunu ve her kesimi kan bağışı yapmaya davet ettiğini belirtti.
Türk Kızılayı Başkanı Kınık kış mevsimleriyle beraber olumsuz hava şartları dolayısıyla kan bağışının oldukça düştüğünün, acil durum stoklarının da yetersiz olduğunun altını çizerek, kan bağışı çağrısında bulundu.
 Türkiye'de 60 bin olması gereken stok sayımının 30 bin civarına kadar düştüğünü söyleyen Kınık, ülkenin yıllık kan mağışı miktarının 2,5 milyon seviyesinde olduğunu belirtti.

Kerem Kınık, Türkiye'de 250 kan bağış noktasına 18 ile 65 yaş arasındaki kişileri beklediklerini de söyledi. ''Erkekler için yılda maksimum 4 kez kadınlar içinse 3 kez kan verebilir'' diyen Kınık, daha önce de kış mevsimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle kan bağışının oldukça azaldığını belirtmişti.

Mersin'de Nerede Kan Verebilirim?

Mersin'de Kızılay'a kan bağışı yapmak isteyenler için çarşıda bulunan 
Camişerif mh. 5222 kızılay sk. No:8/2  adresinden, Yenişehir'de ise Palmiye Mah. İsmet İnönü Bulvarı 1219 Sok. Özdemir Apt.No:2 Zemin Kat Tulumba Köprüsü Alt Yolu Aydeniz Pastanesi Karşısı adresinden ve merkezi bölgelerde bulunan Kızılay çadırlarından kan bağışında bulunabilirsiniz.

Kızılay Mersin Şubesi Telefon: 
(0324) 239 41 39 - 24 



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com