Konya'da Öğrenci Servisi Devrildi: 2 Ölü


Konya'da Öğrenci Servisi Devrildi: 2 Ölü

Konya'da Öğrenci Servisi Devrildi: 2 Ölü
06 Ocak 2017 Cuma 11:31 tarihinde paylaşıldı.

Konya'da yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle lise öğrencisini taşıyan servis aracı yan yattı. Otobüsün devrilmesi sonucunda ilk belirlemelere göre 2 öğrenci hayatını kaybetti, 42 kişi de yaralandı.

 Konya'ya bağlı Cihanbeyli İlçesi, Cihanbeyli Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan öğrenci otobüsü devrildi. Alınan bilgilere göre öğrenci otobüsü Cihanbeyli Terminali yakınlarında yoldaki buzlanma sebebiyle kontrolden çıkarak devrildi. Kaza sonucunda ilk belirlemelere göre 2 öğrenci hayatını kaybederken, 42 kişi de yaralandı. Yaralılar yakınlardaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

YOLUN BUZLU OLMASI NEDENİYLE


Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan öğrenci Dilara Poyraz(15) kaza sırasında otobüsün en arka kısmında uykuya daldığını söyledi. Kazada yolun eğimli olduğunu belirten Poyraz '' Servis aniden kaymaya başladı ve sonucunda devrildi. Bir anda herşey tersine döndü ve camdan dışarı fırladık. 3 4 arkadaşım da üzerime düştü. Sondasında ise ambulanslarla bizi alarak hastanelere götürdüler.'' dedi. Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne akın eden öğrenci velileri ise gözyaşlarına boğuldu. Bazı veliler hastanede sinir krizine girdi. Kazada yaralanan öğrencilerin arkadaşları ve tanıtıkları da hastanelere geldi.



KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik kaza sonrası açıklamalarda bulundu. Konya Valiliği, velilerin kendi imkanları sonucunda kiraladığı, Cihanbeyli Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan servisin, yolun buzlu ve kaygan olması sonucunda devrildiğini söyledi. Olay sırasında ekiplerin en kısa sürede olay yerine geldiğini belirten açıklamada '' Otobüste yer alan 44 öğrenciden ilk belirlemeye göre 2 kız öğrencimiz hayatını kaybetmiş, tüm öğrencilerimiz ise tedbir amaçlı ilçede bulunan hastanelere ambulanslarla sevk edilmiştir. İlk müdahalelerin ardından 5 yaralı Konya'da bulunan hastanelere sevk edilmiştir.'' dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com