Numan Kurtulmuş'tan, Zarrab sorusuna yanıt geldi


Numan Kurtulmuş'tan, Zarrab sorusuna yanıt geldi

Numan Kurtulmuş'tan, Zarrab sorusuna yanıt geldi
28 Mart 2016 Pazartesi 20:45 tarihinde paylaşıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'de tutuklanann Reza Zarrab sorusuna yanıt geldi. Kurtulmuş soruya, '' Abd'de başlamış olan dava ile ilgili Abd'den herhangi bir bilgi talebi gelmiş değil.'' açıklamasını yaptı.

 ABD'de yakalanan Reza Zarrab ile ilgili bilgi alışverişi yapılıp yapılmadığı sorusuna hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi. '' Abd'de başlamış olan dava ile ilgili herhangi bir bilgi talebi gelmiş değil.'' açıklamasınında bulundu. Türkiye - Rusya ilişkilerine de değinen Kurtulmuş "İki komşu ülke birbirini gözden çıkaramaz" açıklamasını yaptı.

Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı sonunda Kurtulmuş basına açıklamalar yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"10 KİŞİLİK ETİK KOMİSYON"

"Bakanlar Kurulunda, Siyasi Etik Yasası ile ilgili çalışmalar ele alındı. TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler kendi içlerinde bir siyasi etik kurulu oluşturacaklar. Bunun dışında TBMM Başkanının başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu olacak. Bu kurullarda, etik davranış kalıplarından mal bildirimine kadar bütün alanlarda Meclis üyelerinin nasıl hareket edecekleri, başta partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içinde ele alınacak.

"ŞIRNAK-İSTANBUL SEFERLERİ BAŞLADI"

''Terör operasyonları nedeniyle kapalı olan  Şırnak Havaalanı açıldı. Şırnak - İstanbul seferleri başladı.''

"YENİ ANAYASA TÜM PARTİLERİN SORUNUDUR"

Yeni anayasa meselesi sadece AKP'nin değil, parlamentoda bulunan tüm siyasi partilerin sorumluluğundadır. Bu görevin hep birlikte yerine getirilmesi gerekir. Biz Ak Parti olarak ortak noktaya gelinebilmesi için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Biz nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız taslağı Meclis'e sunacağız.

"REZA ZARRAB' İLE İLGİLİ BİLGİ İSTEYEN YOK"

Söz konusu dava ABD'de başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu süreçle ilgili söz konusu ülkeden dava ile ilgili bilgi talebi henüz gelmedi.

"TÜRKİYE İLE RUSYA KRİZİ"

Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesi sonunda, ilişkiler gerginleşti. Çeşitli vesilelerle ilişkiler sürdürülmeye çalışıldı. Ne  Rusya Türkiye'yi gözden çıkarır ne Türkiye Rusya'yı gözden çıkarır. Uzun yıllar birbirleriyle yakın komşuluk ilişkisi olan, rekabet ilişkisi olan ama birçok alanda işbirliği halinde olan iki ülke, ekonomik alanda işbirliği olan 2 ülke öyle çok kolay herhangi bir krizi bahane ederek ilişkilerini ortadan kaldıracak değil. Bunu biz baştan beri söyledik. Tansiyonun düşmesi için elimizden geleni yaptık." diye sözlerini sürdürdü.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com