Saadet zinciri yöntemiyle yeni nesil dolanrıcılık: Kairos Teknoloji


Saadet zinciri yöntemiyle yeni nesil dolanrıcılık: Kairos Teknoloji

Saadet zinciri yöntemiyle yeni nesil dolanrıcılık: Kairos Teknoloji
11 Aralık 2016 Pazar 17:32 tarihinde paylaşıldı.

Özellikle üniversite gençleri ve iş arayışında olan kişilerin parasını sömürmek için kurulan Mega Holdings'den sonra Kairos Teknoloji adında yeni bir dolandırıcı sistemle karşı karşıyayız. Kairos üyelerine günde 10 saat bilgisayarlarını açık tutmasını istiyor ve ayda binlerce dolar vaat ediyor.

  Ülkemizde yüzbinlerce gencimizi ağına çeken Mega Holding sisteminden sonra şimdi de yeni bir saadet zincirinin Türkiye uzantısıyla karşı karşıyayız. Ülkemizde yaklaşık 50 bin kişiden 25 milyar dolar toplayan Kairos Planet Teknoloji ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da uyarı yaptı. Bakan Tüfekçi Kairos ile ilgili kendilerine çok sayıda şikayetin olduğunu belirtti.

Kairos'un merkezi Londra'da bulunuyor ve şirket bir tabela şirketi olarak faaliyet gösteriyor olarak gözüküyor. Türkiye'de 10 ay içinde 50 bin kişiden 25 milyar dolar topladılar. Piramit satış sistemiyle faaliyet yürüten Kairos Teknoloji adındaki kişiler belirli tutarda paket satışı yaptığı üyelerinden günde 10 saat bilgisayarlarını sadece açık tutmalarını istiyor.

‘TABELA’ LONDRA’DA, TÜRKİYE'DE YASAK



Londra’da faaliyet gösteren şirketin kayıtlarına bakılırsa Kairos Teknoloji, Temmuz 2014’te kurulduğu gözüküyor. Kayıtlara göre şirkette sadece 2 personel gözüküyor. Esasında bir tabela şirket konumundaki Kairos’un adresi her ne kadar Londra olsa da telefon numarası Ukrayna’da. Şirketin kurucusu olarak Ukraynalı bir çift de kaıylarda yer alıyor. Kayıtlara göre bu çiftin, Kairos gibi onlarca şirketin kurucusu oldukları belirtiliyor. Bir başka ifade ile şirketin kurucularının işi, Kairos gibi bir dizi şirketi birileri için kurmak ve ortadan kaybolmak.




GÜNDE 10 SAAT AÇIK TUTUN DİYEREK...

Kairos'un nasıl işlediği ve kazanç modeli ise şöyle açıklanıyor:  ''Kairos Teknoloji, dünya devi kimi şirketlerin verilerinin güvenli bir biçimde korunmasını sağlıyor. Kairos’a teslim edilen şirketin verileri, Kairos’un sunucularında tutuluyor, bu verilerin şifreleri ise dünyanın çeşitli yerlerindeki üyelerin bilgisayarlarında tutuluyor. Böylece, bu verilere yönelik bir siber saldırı imkânsız hale geliyor.” Kairos'ta yapılan sunumlara bakılırsa kairos'ta yer alan kişinin bilgisayarı içerisinde yer alan disklerdeki boş alanları kiralama yapıyor ve bunun için saat başı ücret ödeniyor. Kairos’da öne çıkan sloganı ise “Bilgisayarını günde 10 saat açık tut para kazan” şeklinde gözlere çarpıyor.



ŞİRKETLER KAİROS'U YALANLADI

Kairos, üyeleri dolandırmak için bazı büyük firmaların adını kullanıyor. Üyelere ve sisteme üye olmak isteyenlere Nissan Motors, DHL, Dunlop gibi firmaların kendileri ile çalıştığını belirtiliyor. Ancak, e-posta yolu ile Nissan ve DHL’e başvurulduğunda, bu firmalardan “Biz böyle bir firma (Kairos) ile çalışmıyoruz ve çalışmamız da mümkün değil. Dahası tanıdığımız bir firma bile değil. Veri koruma hizmetini bu şekilde almamız da söz konusu olamaz” yanıtı geliyor.

VERDİĞİN PARAYA GÖRE KAZANÇ VAAT EDİYOR

Sisteme bakılırsa  sululan kazançlar oldukça yüksek. Bu da Kairos sistemini insanların gözünde iyi gelir getiriyor olarak gösteriyor. Buna göre, Kairos’a katılmak isteyen bir kişi, şirketin sunduğu 4 paketten birini satın almak zorunda. Her bir paketin ücreti ve vaat ettiği kazanç miktarı da farklık gösteriyor. Buna göre, standart adı verilen ve girişte 125 dolar olarak alınan ücreti yatıran kişi ayda 26 dolar, yılda ise 312 dolar kazanıyor. Kira geliri en yüksek paket olarak tanıtılan,  platin paket ise 2.777 $'a satın alınıyor. Bu paketi satın alıp sisteme dahil olan kişiler ise aylık olarak 578 dolar, yıllık ise 6.936 dolar kazanacağı da verilen vaatler arasında yer alıyor. Platin paket sahiplerine yıllık 7 bin doların yanı sıra, her ay 200 dakikalık konuşma paketi de bonus olarak veriliyor. Konuşma paketi için  Kriptolu yani devletin bile dinleyemeyeceği vaat ediliyor.

PİRAMİT SATIŞ TÜRKİYE'DE YASAK VE CEZASI VAR

Bakan Tüfenkci, en çok mağduriyeti piramit satış sistemlerinin yarattığını belirterek anılan satış sisteminin yasak olduğunu belirtti. Bakan Tüfenkci ilgili kanunun 80’inci maddesinin birinci fıkrasının “Söz konusu üyelerine belli bir bedel yatırmak ve aynı şartlarla yine başka üyeler bulma şartıyla bir para getirisi olanağı sunan ve kazanç elde edilmesini tamamen diğer katılımcıların şartlara uymasına bağlı kılan gerçek olmayan yada gerçekleşmesi çok güç verici olan bir kazanç beklentisinin sistemi’ şeklinde düzenlendiğini de belirtti. Aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan maddede ise “Piramit satış sisteminlerinin açılıp, yayılması veya reklamı yasaktır” şeklinde düzenlenmiş.

Nasıl üye topluyorlar?

Kairos'ta yer alan sisteme göre üye getirmeden ödeme alınması olanaksız kılınıyor. Yani para kazanmanız için arkadaşınızı, eşinizi, dostunuzu sisteme üye yapmanız gerekiyor. Bu da saadet zinciri yani piramit satış sistemine giriyor. Hal böyle olunca söz konusu şirketin reklam yapması da yasak oluyor. Sisteme dahil olan üyeler de facebook, instagram gibi sosyal medya hesaplarından bu sistemin para kazandıracağını inandırmaya ve dolaylı olarak reklam yapmaya çalışıyor. Böyle olunca da 50 bin kişiyi çantada keklik gibi buluyorlar. Kairos ayrıca üyeleriyle ve sisteme üye olmak isteyenlerle lüks otellerde toplantılar gerçekleştiriyor. Gözboyamak için seminerlerde türlüce vaatler bulunup insanları tuzaklarına çekmeye devam ediyorlar.





Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com