Süleymancılar tarikatına ait yurtta 11 kız çocuğu yanarak öldü


Süleymancılar tarikatına ait yurtta 11 kız çocuğu yanarak öldü

Süleymancılar tarikatına ait yurtta 11 kız çocuğu yanarak öldü
30 Kasım 2016 Çarşamba 11:28 tarihinde paylaşıldı.

Adana'da Süleymancılar olarak tabir edilen gerici tarikat 11 kız çocuğunun yanarak ölmesine sebep oldu. Süleyleymancılar sadece Adana'da değil, yurt genelinde faaliyetini sürdürüyor.

 Adana'da dün akşam saatlerinde Türkiye gündemine bomba gibi düşen vahim tablo adeta yürekleri yaktı. 10'lu yaşlarda kız çocuklarının kaldığı ahşap özel öğrenci yurdu yandı. Yangın sonucunda 10 çocuk ve 1 eğitmen yanarak can verdi.

Yurdun adı kayıtlara bakılırsa ''Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'' olarak geçtiği görülüyor.  Söz konusu dernek ise Süleymancılar Tarikatı'na ait olduğu da tespit edildi. 54 öğrenci kapasiteli yurtta yangın sırasında 33 öğrencinin de bulunduğu belirtiliyor.

YANGIN MERDİVENİ KİLİTLİ:
PENCERELERDEN ATLADILAR


22 çocuk yanğın sırasında iddialara göre yangın merdivenlerinin kitli olması sebebiyle pencerelerden atlayarak binadan sağ çıkmayı başardı. 11 öğrenciyle beraber yangın merdivenlerinin anahtarının bulunduğu bir eğitmen ise yanarak can verdi.

Hastaneye öğrencilerle birlikte yangın sırasında yardım etmeye çalışıp yaralanan vatandaşlarla birlikte 22 kişi sevk edildiği belirtildi.



YİNE İHMAL Mİ VAR:
DERNEK İRTİCA RAPORUNDA

‘Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ yeni bir oluşum olarak gözükmüyor zira Türkiye'nin her yerine yayılmış bir Süleymancılar vahim tablonun arka yüzünde yer alıyor.

Derneğin adı kayıtlara bakılırsa 1980 darbesinden sonra hazırlanan ancak ciddi bir işlem yapılmayan irtica raporunda da yer aldığı görülüyor.

Raporda ‘Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ Süleymancılar Cemaati’nin dikkat çekilen yapıları arasında gösterildiği belirtildi.

ÇOCUKLAR BÖYLE YANDI:
KAPI KİLİTLİ, AHŞAP ÇATI...


Üç katlı bina içerisi komple halı döşeliydi, yapımında ise çok miktarda ahşap kullanılmıştı, dahası ise üst kat ve çatı tamamen ahşaptan yapılmıştı ve nihayet binayı alevler sardığı sırada yangın merdiveninin kapısı da kilitli olduğu raporlara geçti.

Adana’da 10’lu yaşlarda 11 çocuğun ve bir eğitmenin yanarak can verdiği yangının faciaya dönüşmesinin ilk nedenler bunlar olarak görülüyor.

ÇATI ÜZERLERİNE ÇÖKTÜ

Aşağı kattaki elektrik panolarından çıktığı tahmin edilen yangından sonra çoçuklar kurtulmak için üst katlara kaçarak canlarını kurtarmak istediler. Binanın halı kaplı olması yangını hızlandırdı ve alevler çatıya çıktığında hızla çatı üzerlerine yıkıldı.

Yangın haberi üzerine Aladağ ve Adana belediyesi ekipleri seferber oldu. İtfaiyenin binaya yetişip yangını söndürmesi ise 3 saat aldı.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, binada bulunan yangın merdiveninin kapısının içten kilitli olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Sözlü, çocukların cesedinin kapının yakınında bulunduğuna da dikkatleri çekti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının verdiği bilgilere bakılırsa kilitli kapının anahtarı yangında yaşamını yitiren eğitmende bulunuyordu.

Sözlü ayrıca itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini belirterek, ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap malzemeler kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini söyledi.

İLK TESPİT ELEKTRİK PANOSU



Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik ise yangının zemin katta başlayıp alevlerin kısa sürede yayıldığını be üçüncü kat ahşap olduğu için yangının hızla büyüdüğünü belirtti.

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan ise yaptıkları ilk belirlemeler sonucunda yangının elektrik panosundan çıktığını söyledi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş da aynı yönde bilgi iletti.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com