Toki sahtekarları deşifre edildi


Toki sahtekarları deşifre edildi

Toki sahtekarları deşifre edildi
24 Ocak 2017 Salı 19:15 tarihinde paylaşıldı.

Toki tarafından Aksaray'da dar gelirli aileler için yaptırılan aylık taksiti 100 TL olan daireleri ev sahipleri 400 TL'ye kiraya verdiği tespit edilince sözleşmeler iptal edildi.

  Aksaray'da ilginç bir olay yaşandı. Toki tarafından aylık 100 lira taksitle dar gelirli ailelere sunulan evler bazı uyanıklar tarafından sözleşmede belirtilenin aksine kiraya verildi. Toki yetkilileri kiraya verilen evleri tespit ederek sözleşmeleri iptal etti.

Toki, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Sosyal konut projesi" adı altında Cumhuriyet Mahallesi'nde dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için 192 adet 1+1 konut inşa etti. Fakat dar gelirli ailelere verilen konutların 72'si 300 ile 400 lira arasında kiraya verildiği tespit edildi. Tokinin satış sözleşmesinde de evlerin kiraya verilemeyeceği, sadece satın alan kişilerin evde oturabileceği yazıyordu. Yani sözleşme bitene kadar evi alanın dışında ücretli yada ücretsiz kiraya verilemezdi. Sabah saatlerinde harekete geçen Toki, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte zabıta ve polislerle beraber evlerin tahliyesi sağlandı. Bazı evler çilingir yardımıyla açılırken, evdeki eşyalar yetkililer tarafından tahliye edildi. Sözleşmelerin de Toki tarafından fesh edildiği bildirildi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com