Haber diye bizlere palavra ''satıyorlar''

Haber diye bizlere palavra ''satıyorlar''

17 Ocak 2017, 21:12
Haber diye bizlere palavra ''satıyorlar''
Günümüz malum internet medyasının en büyük dezavantajlarından birisi de haber başlığı altında millete palavraların yuturulmasıdır. İnternet her yere yenilik- hız getirdiği gibi bununla beraber bazı olumsuz sonuçları da doğurabilmektedir. Özellikle 2000 yılları başında yükselişe geçen internet haberciliğinde ''google arama motorundan para kazanma faktörü eklenince çoğu yerel ve ulusal sözde haber siteleri sadece para kazanmak uğruna sitelerinde ''Haber'' dışında her mecradan yazılar yayınlayabiliyorlar.

Malum google reklamlarıyla para kazanmak çok basit. Sadece ziyaretçiyi çek siteye gerisini düşünme. Ne bir haber ilkesi düşün, ne de yazıların kamuya yararını araştır. Sadece 3 5 dakika uğraş ve cukkaları cebe indir. Özellikle böyle palavra haber yapan siteler son zamanlarda büyük bir oranda büyüme gösterdiler ve buna devam ediyorlar. Sitesine googleden reklam yaptırana Allah ''Yürü ya kulum'' demeden de yürümesini bir şekilde biliyorlar. Durum gerçekten ele alınır basit bir şey değil. Hatta meclis gündemine dahi taşınmalı bu durum. Önüne gelen artık haber sitesi açarak bu sektörü adeta ''öldürmeye'' devam ediyor. İnsanların artık habercilere güveni azalıyor ve gittikçe bu durum kötüye gidiyor. En azından gazetecilik bölümü okumayan bir kişiye haber sitesi açma özgürlüğü verilmeli. Bu sektörde bu sektörü bilenler para kazanmalıdır. Dizi haberleriyle, palavralarla halkın gözünü boyayıp paraları cebe indirenlere artık dur denilmelidir. Tutarsız davranan siteler biran önce devlet Tib tarafından engellenmeli ve kapatılmalıdır. Haberi halk için, kamu için yapan siteler teşvik edilmelidir. 

Ülkemizde bu sektörde oldukça büyük bir açık vardır. Gerçekten ele alınması gereken bir durumdur bu. Yakın zamanda internet haber sitelerine yönelik kopyalamayla ilgili bir yasa çıkarıldı ancak henüz bir yaptırımını da görmüş, duymuş değiliz. Artık bu konuda devlet elle tutulur bir adım atmalıdır. Gerçekten internet haber sektörü ''gerçek gazetecilerin'' yeri olmalıdır. Önüne gelenin haber sitesi açması engellenmeli ve kısıtlanmalıdır. Malum sektörlerde olan işin kurdu kişiler haber sitelerindeki nakit akışını görünce adeta bu sektöre dadandılar ve gazeteciliği de ölüme sürüklüyorlar. Bırakın artık işi bilenler, ustalar yapsın.



Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com