İnterneti bulan adam Dr. Cerf

İnterneti bulan adam Dr. Cerf

20 Nisan 2015, 19:48
İnterneti bulan adam Dr. Cerf
 Newhaven’da 23 Haziran 1943’te  dünyaya gelen Vinton Cerf, California’daki Stanford Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okudu. 1966 yılında üniversiteyi tamamlayan Cerf, doğuştan işitme engelli olan Sigrid ile tanışması sonucu evlendi. Eşini çok sevdiğini ifade eden Cerf, onun dış dünya ile iletişim sağlayamamasına çok üzülüyordu ve buna bir çözüm yolu aramaya başladı.

Aklına gelen bir fikir ile araştırmaya koyulan Cerf, bilgisayarlar arasındaki veri transferi olayını belirli temellere oturtmak için uğraş verdi.

O dönemlere denk gelen süreçte Amerikan ordusunun 1969’da Arpanet isimli internet benzeri geniş bir yerel ağ kurması Cerf'i umutlandırdı. Bu sistem tamamen güvenlik amaçlı bir iletişim ağı olduğu için kendi sınırları içerisinde hapsolmuş bir yapıda ilerliyordu. Cerf araştırmalarında bu sistemi ilham kaynağı olarak kullandı ve eşinin diğer insanlarla iletişim kurabilmesini sağlayabilmek için sistemi yaymaya başladı. Diğer bilim adamları tarafından da ilgi gören çalışma 1970 yılında resmen kullanılmaya başlandı. 1973-1978 yılları arasında TCP/IP protokolünün geliştirilme sürecinde yer aldı. Bu protokolün resmen kullanılması ile dünyanın heryerinden internete bağlanmak mümkün oldu. Bu noktada Cerf işin fikir adamıydı yani kıvılcımı çakan kişiydi. Daha sonra mail, web, html vs. gibi birçok yenilik ve teknoloji diğer bilim adamları tarafından bulunup geliştirildi.

Cerf, eşi için uzaktaki kişilerle iletişim kurabilmesini sağlamak amacıyla yola çıktı ve internetin tohumlarını ekmiş oldu. Şu anda milyonlarca kullanıcısı olan dev bir ağın mucidi olarak anılılıyor. Dr. Cerf aldığı sayısız ödülle beraber 1992 yılında bu zamana kadar internet üzerine yaptığı çalışmaların karşılığı olarak, “İnternet Dünyasının Başkanı” ödülünü de kazandı.




Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com