Akıllı bisiklet artık Mersin sahilinde


Akıllı bisiklet artık Mersin sahilinde

Akıllı bisiklet artık Mersin sahilinde
17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:39 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilen ''Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde'' projesinin açılışı yapıldı.

 Mersin Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal,  Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya ve Türkiye Bisiklet Federasyonu temsilcileriyle beraber çok sayıda sporcu ve Mersinliler yer aldı.



Törende konuşma yapan Mhp'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hedeflerinin Mersin’i dünya kenti haline getirmek olduğunun ve bunun için gerekli bütün çalışmaları yapacaklarının altını çizerek, “Hedefimiz Mersin’i gerçek manada dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getirmek. Denizimiz, limanımız, lojistik imkânlarımız var. İnşallah havaalanımız da olacak. Mersin, tarım, turizm ve tarihi değerleri ile bir dünya kenti olmayı hak ediyor. Bizim için en önemli şey, Mersin’deki insanların bu kente aidiyet duyması, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyebilmesidir. Hepimiz bu ülkenin vatandaşı, bu kentin insanıyız. Barış, sevgi ve saygı içerisinde bulunmalıyız” dedi.



Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak diğer tüm projelerin temelinde Mersinlilerin hak ettiği, sağlıklı ve huzurlu bir kent oluşturma hedefinin bulunduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Kentteki sosyal yaşamın geliştirilmesi amacıyla yaptığımız çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Mersinlileri bu anlamlı hizmet ile buluşturmuş olduk. Artık vatandaşlarımız çok uygun ücretlerle dilediği gibi Mersin sahillerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak. Bu bir başlangıç, daha sonra ihtiyaca göre bisikletlerimizin sayıları da artacak. Hedefimiz bu kentte yaşayan insanların sağlıklı yaşayabilmeleri için her türlü altyapıyı sağlamaktır. Hayata geçirdiğimiz bu projenin tüm Mersinlilere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından akıllı bisiklet istasyonundaki bisiklet ile ilk sürüşü gerçekleştiren Başkan Kocamaz, tören sonunda bisikletçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Keyifli ve Uygun Fiyata Hizmet



İnsan sağlığına olumlu etki eden, çevreye duyarlı, kentteki ulaşım ağına entegre olabilen, turizmi destekleyen, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını Mersin’e kazandırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ile Mersinlilere yepyeni bir hizmet daha kazandırdı.

Mersinlilere fiziksel ve sosyal aktivitelerini artırabilecekleri yeni bir etkinlik sunan Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi, Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonundan tüm sezon kiralanabilecek 72 bisiklet ile hizmete sunuldu.

Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ile istasyonlarda yer alan bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların bisikletleri kiralayabilmek için KentBis (KentBis Bisiklet Kiralama Programı) kartına sahip olması gerekiyor. KentBis Akıllı Bisiklet Merkezi’nden temin edilen kartlara sahip olabilmek için gerekli olan belgeler (1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi veya T.C kimlik numaralı ehliyet fotokopisi, 1 adet fotoğraf) ile merkeze gelen vatandaşlar, verilen sözleşmeyi imzaladıktan ve kart bedelini ödedikten sonra en geç 2 iş günü içerisinde KentBis kartı ile hizmetten faydalanmaya başlıyor.

KentBis kartına sahip olan Mersinliler, istasyonlardan rezervasyon yaptırmaksızın dilediği bisikleti kiralayarak, varış noktasına ulaşınca en yakın park istasyonuna bisikletini park edebiliyor. Bisikletler saati 1 TL olarak kiralanıyor. Kredi kartı ön provizyon ücreti 50 TL, sistemdeki bisikletlerin kiralanması için KentBis kartının içinde bulunması gereken minimum bakiye tutarı ise 10 TL olarak ücretlendiriliyor.

Ayrıca geç teslim edilen bisikletler için 150 TL, hasar gören bisikletler için 500 TL ve teslim edilmeyen bisikletler için 1500 TL ücret alınacağı belirtildi.



Mersinde Haber - Mersin Haber Merkezi





Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com