Başkan Kocamaz Gaziler gününü kutladı


Başkan Kocamaz Gaziler gününü kutladı

Başkan Kocamaz Gaziler gününü kutladı
21 Eylül 2016 Çarşamba 19:18 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 19 Eylül Gaziler Gününde yayınladığı mesajla gaziler gününü kutladı. Kocamaz “Şehitlik ve gazilik bizim güç kaynağımızdır” dedi.

  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin yıl dönümünde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Söz konusu mesajda "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" ifadesini kullanan Kocamaz, "Nurumuz ve onurumuzsunuz" sözleriyle gazilerin gününü kutladı.


BAŞKAN KOCAMAZ: "BORÇLUYUZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti'nin bugün huzur içinde yaşıyorsa, geçmişte olan vatan uğruna canlarını vermekten korkmayan şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu belirtti.

19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayan Kocamaz, tarihin altın sayfasında yerini almış olan Türk 
Milleti'nin geçmişten bugüne dek tarihte hürriyet ve bağımsızlık için en zorlu mücadewleyi vermiş ve bu uğurda da canını hiçe sayarak tüm dünyaya örnek olmuş bir millet olduğunu vurguladı.

Kocamaz "19 Eylük tarihi milletmiz için çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı'nda göstermiş olduğu olağanüstü gayreti ile cephedeki büyük başarıylarıyla, 19 Eylül 1921'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Mareşal ve Gazi" unvanını alarak onurlandırılmıştır. O tarihten beridir sayısız şehitler ve gaziler veren milletimiz, 19 Eylül'de vefa borcunu da bir nebze olsun ödemek için bu günü Gaziler Günü olarak kutlamaktadır. Bu onur ve şeref dolu günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve millet için gözlerini kırpmamış ve şehadete ermiş olan şehitlerimizi, canını siper etmiş olan tüm gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

 

"BİZİM GÜÇ KAYNAĞIMIZDIR"
 
İçinde bulunduğumuz zor şartlardan kurtulmak için geçmişte gösterilen fedakarlıklara bakmak gerektiğinin altını çizen Kocamaz, mesajına devam etti:

"Şehitlik ve gazilik, tarih boyunca Türk milletinin manevi güç kaynağı olmuştur. Bugün de şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakarlıklarla huzur içinde yaşıyor, geleceğimize de onlar sayesinde güvenle bakıyoruz. Bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve birlik beraberliğin nkorunması adına onların göstermiş olduğu kahramanlıkları da hafızalarımızdan silmek mümkün değildir. Geçmişte gereken dersi almayan bir takım şer odakları da ülkemizdeki huzuru ve vatanın bütünlüğünü bozmak için hem bugün hem de geçmişteki oyunları tekrardan olmak üzere sahneye konmak istenmektedir. Özellikle 15 Temuz darbe girişimi muhatabı olan Fetö, gerekse Pkk ve İşid benzeri terör örgütleri, ülkemizde kaosla beraber kargaşa yaratarak tüm güçleriyle saldırıya geçiyorlar. Bu hainler, ülkemizde Türk'ün Başbuğ'u Bilge Kağan'ın isyancılara gönderidği "Bir bak tarihe, Türk'e başkaldıranların sonu ne olmuş" mesajı ile buradan seslenmek doğru olacaktır. Çünkü bu topraklarımız can verilerek vatan olmuş, bu bayrak kan verilerek al olmuştur. Bugünlere büüyk mücadeleler sonucunda gelindi. Vatanın birliği ve dirliğinin bozmak isteyenler, bir karış toprak için hayaının baharındaki şehadet şerbeti içen gencecik çocuklarımızı,  yaralı gazilerimizi asla unutmasınlar. Biz bu bilinç doğrultusunda milletin bağımsızlığı ve vatanın büyünlüğünü borçlu olduğumuz şehit ve gazilerin bir gün değil, her gün hatırlamak ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek durumunda olduğumzun farkındayız. Bu fedakarlık ve kahramanlıklar gelecek kuşaklara anlatılmak da bizlerin asil vazifesidir. Ben tekrardan bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve hayatını kaybeden gazilerimizi anıyor, hayatta olan gazilerimize de bir kez daha saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Günü'nün kutlu olsun" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com