Cumhuriyet Bayramı Mersin'de büyük çoşkuyla kutlandı


Cumhuriyet Bayramı Mersin'de büyük çoşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Mersin'de büyük çoşkuyla kutlandı
29 Ekim 2016 Cumartesi 19:17 tarihinde paylaşıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de büyük bir çoşkuyla kutlandı. Cumhuriyet'in 93. kuruluş gününde vatandaşlar ülkesine ve bayrağına sahip çıkmaya devam etti.

 Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı Mersin'de büyük bir çoşkuyla karşılandı. Her yıl olduğu gibi halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalar büyük bir çoşku havasında geçti. Törende vatandaşlar bayraklarıyla beraber cumhuriyet çoşkusuna ortak oldu. Mersin il protokolü de çokşuya destek veren isimlerdendi.

Cumhuriyet Bayramı çoşkusu Mersin'de sabah saat 09.00'da Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın Kültür Merkezi'ndeki Şeref Salonu'nda tebrikleri kabul etmesi ile başlangıç gösterdi. Kutlamalara, saat 09.30'dan sonra Cumhuriyet Alanı'nda devam etti. Törende Vali Çakacak'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhaneetin Kocamaz, Chp Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, il protokolü ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz'ın törene katılanların bayramını kutlamasından sonra başlanğıç gmsteren törende, saygı duruşuyla beraber İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Çakacak günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.


Vali Çakacak konuşmasında: ''Cumhuriyetin getirdiklerini korumak ve sonsuza dek taşatmak için bugünü büyük bir gurur
ve çoşku dolu bir biçimde yaşadıkarına vesile olan Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklarda vatan kılan aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerin sonsuz minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Halkımızın büyük fedakarlıklar sonucunda kahramanlıklarla sürdürülen ve mutlak bir zaferle taşlandırıla Kurtuluş Savaşımız, Atatürk'ün en büyük eserim dediği ve bir milli iradeyi koruyan Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmıştır. Al bayrağımızı, vatanımızın her köşesinde gururla dalgalandıran 7den 70'e kadından erkeğe birleşme gösteren milletimiz, Türkiye vatandaşı olarak bugün d en güçlü bir şekilde tüm dünyaya göstermeye devam etmektedir.'' dedi.


''EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ''

Ülkemizin bulunduğu coğrafyada ve dünyada ağırlığını gösteren bir ülke olduğunu güçlü bir azim ve iradeyle hızla ilerlediğinin altını çizen Çakacak, " Küresel olarak yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyetimizin ileri adımlara taşıyacak olan hedefleri gerçekleştirmek yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin bu gelişimini ve bölgede istikrar unsuru olmasını çekemeyenler dün olduğu gibi bugün de sahneye çıkmaktadırlar. Bu emellerini gerçekleştirmek adına şerefli ordunun içerisine yerleşmiş hainler 15 Temmuz'da büyük bir kalkışma yapmaya çalıştılar. Bu hainler tarihte eşi görülmemiş biçimde halkımızın üzerine kurşunlarla ve meclisimize bombalarla gelmeye çalıştılar. Milletimiz ise 15 Temmuz'da birliğimizi, kardeşliğimizi, içeriden ve dışarıdan olan saldıran hainlere karşı vereceğimiz mücadelelerin de ilham kaynağı olmuşlardır.'' dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com