Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'a tutuklama


Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'a tutuklama

Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'a tutuklama
25 Aralık 2016 Pazar 15:04 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'de terör örgütü Pkk'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlardan sonra adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan 16'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ve Akdeniz Belediyesi eş başkanı Yüksel Mutlu da bulunuyor.

 Terör örgütü Pkk'ya yönelik Mersin'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan aralarında Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra sabah saatlerinde adliyeye sevj edilen şüphelilerden aralarında Hdp Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ve Akdeniz Belediyesi eş başkanı Yüksel Mutlu'nun da yer aldığı 16 kişi tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla diğer 3 kişi de savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldığı açıklandı.

Terör örgütüne yönelik olarak 12 Aralık'ta düzenlenen operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 139 şüpheliden 112'si de gözaltına alınmıştı.

Bugün yakalanan 16 zanlının yanı sıra daha önce de adliyeye gönderilen 63 şüpheliden 30 kişi tutuklanmış, 32 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fazıl Türk Aranıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında olduğu 27 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com