Kocamaz'dan Dünya Tiyatro Günü mesajı


Kocamaz'dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Kocamaz'dan Dünya Tiyatro Günü mesajı
28 Mart 2016 Pazartesi 22:09 tarihinde paylaşıldı.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Burhanettin Kocamaz, '' Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ '' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Tiyatro sanatının insanların bir araya gelmesi ve kaynaşmasında önemli bir rol oynadığını söyleyen Kocamaz, “Tiyatro sanatı, çok uzun yıllardır insanların duygularını yansıtmak ve kendilerini ifade etmek için kullandığı en önemli sanat dallarından biridir” dedi.

Başkan Burhanettin Kocamaz mesajında, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bizler de bu sözü düstur edinerek, sanata ve sanatçımıza her fırsatta destek vermeye gayret ediyoruz. Çünkü kültür ve sanattan yoksun olan toplumlar yozlaşmaya mahkumdur” şeklinde devam etti.

TİYATRO TOPLULUĞU MERSİN'DE BULUŞUYOR

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de düzenledikleri Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin bu yıl ikincisini yaptıklarını ifade ederek, “Türk dünyasından birçok tiyatro topluluğunu bu etkinlik sayesinde Mersin’de bir araya getiriyor, Mersinliler ile buluşturuyoruz. Dolayısıyla farklı coğrafyalardan tiyatro eserlerinin Mersin’de sahnelenmesi ile hem vatandaşlarımızın Türk dünyasının kardeş topluluklarını tanımasına hem de tiyatro sanatının geniş kitlelere yayılmasına vesile olmak bizim için mutluluk vericidir” diye açıklamasını sürdürdü.

Mersin Büyükşehir olarak hem yetişkinler hem de çocuklar için ücretsiz tiyatro etkinlikleri düzenlediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından yetişkinlerimize ve çocuklarımıza yönelik ücretsiz tiyatro oyunları sahneliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yıl boyunca devam eden oyunlarımızı izlemek üzere etkinliklerimize davet ediyorum” diye konuştu.

TİYATRO KENTİN HER NOKTASINDA

İlçelerde yaşayan ve tiyatroya gitme imkanı bulamayan vatandaşlar ile gençlere de ulaştıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatroyu kentin her noktasına ulaştırmak amacıyla yine hem yetişkin hem de çocuk oyunlarını ilçelerde ve köylerimizde sahne alıyor. Geçtiğimiz günlerde Şehir Tiyatrolarımız ve Duvarsız Sanat Tiyatrosu işbirliği ile ‘Köy Okullarına Tiyatro Projesi’ kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘Bir Köy Var Uzakta, Tiyatro Orada’ turnesine başladık. Bu proje ile Silifke ilçesinde bulunan 66 köyde ve 25 köy okulunda 3 bine yakın öğrenci ile buluşmayı hedefliyoruz. Turnemiz 25 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek. Bu vesileyle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor, tiyatroların hiçbir zaman boş kalmamasını temenni ediyor, tüm Mersin'lileri de oyunlarımıza davet ediyorum.” diye açıklamasını sürdürdü.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com