Mersin'de bombalı eylem yapmak isteyen teröristler yakalandı


Mersin'de bombalı eylem yapmak isteyen teröristler yakalandı

Mersin'de bombalı eylem yapmak isteyen teröristler yakalandı
24 Ekim 2016 Pazartesi 17:52 tarihinde paylaşıldı.

Mersin haber - Mersin'de bombalı saldırı hazırlığı yapan 3'ü kadın 12 terörist yakalandı. Operasyonda yüksek miktarda patlayıcı ele geçirildi. Yakalanan teröristlerin emniyet ve jandarma binaları ve vatandaşların yoğun olduğu bölge ve alışveriş merkezlerinde keşif yaptıkları tespit edildi.

 Mersin polisi yine çok başarlı bir operasyona imza attı. Mersin'i kana bulamak için gelen terör örgütü Pkk üyelerinin eylemlerinin belirlenmesi ve önlenmesi için ortak olarak yürütülen çalışma neticesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ekiplerince terör örgütü Pkk üyesi Medine A.'nın kırsal alanda bomba eğitimi aldığı yönündeki istihbarat sonucunda çalışma yapan ekipler operasyon sonucunda teröristi yakaladı. Medine A.'nın canlı bomba olmak için Mersin'e gönderildiği tespit edildi. 

Mersin'de Canlı Bomba olacaktı

Güvenilen kaynaklardan alınan bilgilere göre, emniyetin başarılı takipleri sonucunda Medine A.'nın da içinde olduğu araç kent girişine geldiği sırada önü kesildi. Teröristle birlikte çalışma yaptığı belirlenen kadın şüpheli D.T ile A.T de yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonu geniş bir çerçevede ele alan ekipler Medine A.'ya yataklık ve yardım eden E.f, Ş.a, H.k, A.k, Z.a'yı da gözaltına aldı.

Şüpheliler yakalandıkları anda yanlarında taşıdıkları çantalarla beraber araçları ve kaldıkları evde yapılan aramalar neticesinde büyük çaplı patlamaya hazır olan fünye ve düzenekle beraber çok sayıda kablo, uzaktan kumandalar ve yüksek miktarda patlayıcı ele geçirildiği belirtildi.



Kuvayi Milliye Cad., Emniyet ve Jandarma Binaları

Yakalanan zanlıların Siirt ve Şırnak'ın kırsal kesimlerinden kente gelerek, Mersin Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı binalarıyla beraber vatandaşların yoğun olduğu İstiklal, Kuvayi Milliye Caddesi ve bazı alışveril mekezlerinde de keşif gezisi yaptıkları belirlendi. Diğer yandan benzer terör saldırıların engellenmesi için devam eden operasyonlarda terör örgütü Pkk üyesi olduğu belirlenen C.T, Ç.M, F.E ile sahte kimlik taşıyan kadın şüpheli E.Ö de polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltında bulunan 12 zanlıdan C.T ile E.Ö çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 10 kişi ise Emniyet Müdürlüğü işlemleri devam ettiği belirtildi.

Birbirlerinden bağımsız plan yapmışlar

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre bombalı terör saldırısı yapmak isteyen teröristlerin birbirinden bağımsız hareket ettikleri, keşif çalışmaları yaptıkları belirlendi. Teröristler hain emellerine ulaşamadan yardım eden kişiler de yakalanarak terör örgütüne yönelik operasyonların devam edeceği bildirildi.

İŞTE O HAİNLER:







Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com