Mersin'de gözaltına alınan 19 belediye çalışanı serbest


Mersin'de gözaltına alınan 19 belediye çalışanı serbest

Mersin'de gözaltına alınan 19 belediye çalışanı serbest
15 Kasım 2016 Salı 13:29 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Haber - Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen 2. dalga operasyon sonucunda tutuklanan 19 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yüklenici firma yöneticileri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli 19 kişi, 'İhaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon gerçekleştirildi. Aralarında Büyükşehir Belediyesi çalışanı bulunan 19 kişi emniyetteki sorgularından sonra serbest bırakıldı.

İfadeleri alınıp adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u cumhuriyet savcısı tarafından, 9'u ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Mersin Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise sayıştayın 27 Eylül tarihli kararı gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı hesaplarının incelendiği, "Mali Hizmetler Daire Başkanlığına Bağlı Birimlerde İdari Mali Sürdürülebilirlik Kapsamında Mali Hizmetler Biriminin Tüm Fonksiyonları İçin Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesinde usulsüzlükler tespit edildiği vurgulanmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da operasyonlar sonrasında yaptığı basın toplantısında "Her hangi bir işlenen suç varsa, savcı çağırır, sorgulamasını yapar ancak yapılan baskın ve polis nezaretinde insanların evlerinden aldırılmasını incitici, art niyetli bir tutum olarak görüyorum. Fetö bahane edilerek siyasi operasyon yapılıyor" dedi.

Mersindehaber.com - Mersin haber merkezi



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com