Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden sporculara büyük ödül


Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden sporculara büyük ödül

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden sporculara büyük ödül
25 Mart 2016 Cuma 12:08 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere “2015 Yılı Başarı Ödül Töreni” ile 391 bin 486 TL para ödül dağıttı.

 Türkiye’de yine bir ilke imza atarak, 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 kulübü ödüllendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yaşayan ve 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere “2015 Yılı Başarı Ödül Töreni” ile 391 bin 486 TL para ödülü verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve CNN Türk Spor Muhabiri Emre Tilev’in sunduğu ödül törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Akif Ziyagil, spor branşları Mersin il temsilcileri, profesyonel ve amatör spor kulübü başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Törende sporun insanları birleştiren, kaynaştıran en önemli aktivite olduğuna vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine ve Türk sporuna ayrı bir yer ve değer vermekteydi. Bizler Milli Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda Mersinlilere söz verdiğimiz gibi Mersin’i spor alanında da büyütmek için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Mersin’in spor alanında Türkiye’nin sayılı illerinden biri olması adına Büyükşehir Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ve organizasyonları düzenlediklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin’i yönetmeye talip olduğumuz zaman ‘Mersin’i sporun başkenti’ yapacağımıza söz verdik. Sözümüzü tutmak için 2 yıl gibi kısa bir zamanda, Mersin Uluslararası Bisiklet Turu (Tour of Mersin), Uluslararası Mersin Maratonu, Mersin Cup Challenger Tenis Turnuvası, Pro-Beach Open Mersin Plaj Voleybolu Turnuvası, Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Uluslararası Mersin Briç Festivali, Veteranlar Balkan Badminton Şampiyonası gibi birçok organizasyon ile Mersin’in dünyaya tanıtılmasına vesile olduk” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türk sporunun gelişimine katkı sağlamak adına 71 amatör spor kulübü ve 1400 sporcuya spor malzemesi desteği ile birlikte yine 71 amatör spor kulübüne lisansların çıkarılması için nakdi yardımda da bulunduklarını belirten Başkan Kocamaz, konuşmasında Türk sporunun gelişmesine katkı sağlayacak olan gençlerin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğine de değindi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu ödül töreninin başarılı sporculara destek olmak ve gençleri spora özendirmek adına Türkiye’de bir ilk olduğunu da ifade eden Başkan Kocamaz, 6 spor kulübü, 39 antrenör ve 84 sporcuya verilen toplamda 391 bin 486 TL değerindeki ödülün amacının gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şehri içerisinde spora gönül veren ve spora adını yazdıran sporculara yatırım yapmasının ne kadar büyük bir önem taşıdığını ifade eden CNN Türk Spor Muhabiri Emre Tilev, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek bu tarz organizasyonların diğer belediyelere de örnek olmasını temenni etti. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Toplam Ödül 391 Bin 486 TL
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek Mersin’de yaşayan ve 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 kulübe 391 bin 486 TL nakdi yardım yaptı.

Sekizi olimpik olmak üzere toplam 13 branşta verilen nakdi yardım ile hem Mersin’de örnek olmayı hem de amatör spora gençleri teşvik etmeyi amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya destek olmaya devam ediyor.

mersin haber



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com