Mersin Büyükşehir Belediyesine 2. operasyon yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesine 2. operasyon yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesine 2. operasyon yapıldı
11 Kasım 2016 Cuma 11:09 tarihinde paylaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ''ihaleye fesat karıştırma'' iddiasıyla 2. bir operasyon yapıldı. Başkan Kocamaz ''Belediye içerisinde dinleme cihazları bulduk. Hedef Burhanettin Kocamaz'dır.'' dedi.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 2. operasyon ''ihaleye fesat karıştırmak'' iddiasıyla yapıldı. Büyükşehir belediye başkanı Burhanettin Kocamaz operasyonları sert dille eleştirdi. Kocamaz,  2004 yılından bu yana Fetö terör örgütü tarafından belediyenin dinlendiğini savundu.

Başkan Kocamaz "Ortada herhangi suç teşkil edecek durum varsa savcı çağırır, ancak baskınlarla polislerle insanların evlerinden aldırmanın art niyetli bir durum olarak görüyorum" dedi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, gece saatlerinde düzenlediği operasyonlarla aralarında daire başkanının da yer aldığı çok sayıda çalışanı gözaltına aldı.

Resmi olmayan kaynaktan aldığımız bilgiler doğrultusunda 20 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınan kişiler arasında İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Rıfat Özen, Engelliler Daire Başkanı ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, İhale İşleri Müdür Can Güngör, Gelirler Müdürü Mustafa Cihat Sarıkaya, Takip Şube Müdürü Fahrettin Mis’in de yer aldığı belirtildi.

BAŞKAN KOCAMAZ:
''FETÖ BELEDİYE'YE DİNLEME CİHAZI YERLEŞTİRMİŞ''

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz operasyon sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediyede yapılan incelemeler sonucunda odalarda dinleme cihazları tespit ettiklerini söyledi. Belediye içerisinde şu an tutuklu bulunan ve o dönemde Genel Sekreter olarak çalışan Haluk Tunçsu'nun da odasın dinleme cihazı bulduklarını belirten Kocamaz, "2004 ve 2014 yılları arasında FETÖ terör örgütü tarafından dinlendiğimizi tespit ettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ancak bir sonuç alamadık" dedi.

Belediyedeki hizmetlerin hızlılığını ve anketlerde çıkan olumlu sonuçlar sonrasında bunların olmasını dile getiren Kocamaz devam etti:

"Savcının üzerinde durduğu konu belediyeyle direkt olarak ilişkisi olmayan sadece şirket aracılığıyla, danışmanlık veren bir kişi üzerinde olduğu söylenmektedir. Hem Sayıştay'a hem de müfettişlere hesapları vermekteyiz. FETÖ dolayısıyla gözaltına alınan çalışanlarımıza yöneltilen sorular akıllara durgunluk verici nitelikte ve mesneti olmayan duyumlara yöneltilmektedir.Bu işin başında hedef maalesef Burhanettin Kocamaz olarak gösterilmiştir.

(Burhanettin Kocamaz'ın Belediye Başkanı seçildiği gün belediyeye yaptırdığı dikkat çekici tabela.)


BURHANETTİN KOCAMAZ:
''FETÖ BAHANE EDİLEREK SİYASİ OPERASYON''

Bugün gelinen durumda gerek bakanlık müfettişleri gerekse bakanlık tarafından denetlenip henüz sonucu bile açıklanmayan arkadaşlarımızın toplanması, kumpasa devam ettiğiklerini göstermektedir. Hedeflenen şey, belediye üzerinde algı oluşturmak birilerinin FETÖ ile ilişkilerini karartmak, dikkatleri bir başka yöne çekebilmek adına bir oyun oynanmaktadır.

Cihazları yerleştirenler, emniyet dışında FETÖ bağlantılı bazı yapılar bizimle geçmişten gelen hesaplaşmayı sürdürmek istiyorlarsa emniyet yetkililerinin ve devletimizin bu işi araştırıp, sonuca bağlaması gerekiyor. Burası halkın oyuyla seçilmiş bir Büyükşehir belediyesi sürekli olarak operasyonlarla yapılmak istenen nedir? Kamuoyunda yer alan itibarımızı sarsıcı, operasyonların arkasındaki karanlık kişiler kimlerdir? Adliye ve emniyet içerisinde yer alan FETÖ'nün uzantıları kimden intikam almaya çalışmaktadır? FETÖ terör örgütü bahane edilip yapılan siyasi bir operasyon mudur? Mersin'in milli iradesi şuan yok için sayılmaktadır. Ömrü boyunca arsızlarla, hırsızla mücade etmiş kişileri karalayıp onların itibarlarını düşürücü operasyonlar ile nereye gidilmek isteniyor? Hiçbir kurala dayanmayan, hiçbir prosedüre uymadan operasyonlarla  şu kadar kişi yolsuzluk içerisinde bu kadar kişi FETÖ'cüdür demenin anlamı nedir?" diyerek sözlerini tamamladı.




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com