Sel felaketinde ürünleri hasar gördü. Banka araziyi satışa koydu


Sel felaketinde ürünleri hasar gördü. Banka araziyi satışa koydu

Sel felaketinde ürünleri hasar gördü. Banka araziyi satışa koydu
08 Şubat 2017 Çarşamba 12:29 tarihinde paylaşıldı.

Sel felaketinde serası bozulan ve ürünleri hasar gören Çetin Can, bankaya olan kredi borcunu ödeyemez duruma düştü. Banka arazisini icradan satışa koydu.

 Mersin'de yaşayan ve geçimini çiftçilikle sağlayan Çetin Can, Mersin'de yaşanan sel afeti sonrasıda mahsülü zarar görünce borçlarını ödemeyez duruma geldi. Bankaya borcunu ödemeyince de tarlası icradan satışa çıktı.

Adanalıoğlu Mahallesi'nde çiftçilikle geçimini sağlayan Çetin Can, 4 yıl öncesinde Ziraat Bankası'ndan 630 bin lira kredi çekti ve sera kurulumu yaptı. Oluşan afetler sonucunda ürünlerinin hasar almasıyla birlikte kredileri ödeyemez duruma gelen Can'ın 37 dönümlük arazisi banka tarafından icralık olup satışa çıkarıldı. Son ektiği fasulyenin de aralık ayında oluşan sel felaketinde kaybeden Can, yetkiliklerden icranın durdurulmasını istedi.

Sel felaketinde ürünlerini kaybetmesinden dolayı kredisini ödeyemediğini belirtan Can, arazisinin satılmaması için yetkililerden yardım bekliyor. Can şunları söyledi: "Son zamanda gelen sel felaketinden dolayı mahsuller zarar gördü ve bozuldu. Serayı da bozmak durumunda kaldım. Bu yüzden borcumun son taksitini de ödeyemedim ve icralık oldum. 37 dönüm arazimi banka satışa çıkardı. Çiftçilerin hepsi borçlarını yapılandırıyor ve buradan yetkililere sesleniyorum, son 4 yılda oluşan afetler ürünlerimizi bozdu. Benim tek ekmek teknem burasıdır. Yekililerden icraya çıkarılan arazimin satışının durdurulmasını istiyorum" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com