Sokakta kalan askere Burhanettin Kocamaz yardım elini uzattı


Sokakta kalan askere Burhanettin Kocamaz yardım elini uzattı

Sokakta kalan askere Burhanettin Kocamaz yardım elini uzattı
03 Şubat 2017 Cuma 11:55 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'de askerlik görevi sırasında rahatsızlık geçiren ve memleketi Mersin'e gönderilen er İsmail Tutkun'a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yardım elini uzattı.

 Askerlik görevi sırasında sol el parmağında oluşan rahatsızlık dolayısıyla hava değişimine memleketi Mersin'e yollanan 23 yaşındaki İsmail Tutkun kalacak yeri olmadığı için Büyükşehir Belediyesi tesislerine yerleştirildi.

Geceleri park, Atm ve tren garında kaldığını söyleyen İsmail Tutkun'a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yardım eli uzattı. Er İsmail Tutkun, Burhanettin Kocamaz tarafından Mersin Büyükşehir Belediye tesislerine yerleştirildi. İsmail Tutkun'la makamında görüşme yapan Kocamaz, "Bu ülkenin askerleri ve polisleri bizim için kıymetlidir. Canını bizler için hiçe sayan, bayrağımızı dalgalandırmak için düşünmeden canını verecek asker ve polislerimize sahip çıkmak zorundayız. Biz de vatan borcunu öderken geçirdiği rahatsızlıkla memleketi Mersin'e gönderilen ve kalacak yerinin olmadığını öğrendiğimiz askerimize Mersin olarak sahip çıkıyoruz. Askerimizi Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde misafir edeceğiz" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diğer yandan Mersin Valiliği de er İsmail Tutkun'a bazı tarihlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan maddi olarak destek yapıldığını belirtti. Askerin 10 Ocak'ta öğretmenevinde kaldığını belirten açıklamada "Askerin 10 Ocak günü Öğretmenevi'ne yerleştirilerek hava değişimi sırasında konaklaması sağlandığı, kişinin tüm ihtiyaçlarının Sosyal Dayanışve ve Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılandığı ve burada konakladığı tespit edilmiş. Haberde yer alan kişinin hava değişimi sırasında gelmiş olduğu sürede sokakta kaldığı ve hiçbir kurumun kişiye yardım etmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.


ASKERİN AÇIKLAMASI VALİLİĞİ YALANLADI

Mersin Valiliği'nin açıklamasından sonra İsmail Tutkun da bir açıklama yaparak valiliğin kendisine yardımcı olmadığını iddia etti "Öğretmenevimde kalmamı valilik sağlamadı. Sokaklarda kaldığımı öğrenen Ailem-Der Başkanı Yasemin Hatice Kurt'un yardımlarıyla Akp Akdeniz İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Soyer beni bularak araçla öğretmenevine götürdü. Sadece yatmak için oraya bırakıldım. Yemek ihtiyacımı da metropol esnafı karşıladı. Buna herkes şahittir ve kesinlikle valilik tarafından oraya yerleştirilmem söz konusu olamaz.

DİLEKÇEYİ BİLE KABUL ETMEDİLER

Askere gitmeden kaymakamlık tarafından maddi yardım aldığını belirten İsmail Tutkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kendisinin dilekçesini bile almadığını söyledi "Askere gitmeden önce bana 1000 lira maddi destek sağlanmıştı. Daha sonra da 250 lira Toroslar Kaymakamlığı verdi. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ise elimdeki dilekçeyi bile almadı. Buna kapıdaki polis ve görevliler de şahit olmuştur. " dedi.

Akp Akdeniz İlçe Başkan Yardımcısı Soyer ise askeri öğretmenevine kendisinin götürdüğünü 13 gün orada konakladığını ve bedeli 500 TL'yi de kendisi kredi kartından ödediğini, Valiliğin de öğretmenevine askerin konaklama bedelini gönderdiğini ve kendisinin de ödediği parayı gidip geri alacağını belirtti. -
Mersin haber




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com