Toroslar Belediyesi'nden 30 Ağustos'ta anlamlı açılış


Toroslar Belediyesi'nden 30 Ağustos'ta anlamlı açılış

Toroslar Belediyesi'nden 30 Ağustos'ta anlamlı açılış
26 Ağustos 2016 Cuma 17:06 tarihinde paylaşıldı.

Mersin'in Toroslar Belediyesi bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel anlamlı bir açılış gerçekleştirecek. Darbe girişimini önleyen isimlerden olan Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir’in heykeli Toroslar'a dikildi.

 Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi bu yıl Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde çok özel bir açılış yapmayı planlıyor. Türk Milletinin eşi dünyada bile görülmemiş bir şekilde kanını verdiği Kurtuluş Savaşı'na sonuç verem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde bu yılki etkinliğinde farklı bir uygulamayla kutlayacak olan Toroslar Belediyesi kahraman şehitlerin isimlerini ilçede ölümsüzleştiriyor.

Belediyede görevli heykeltraşlar tarafından yaklaşık olarak 13 günde tamamlanan 1.80 metrekare, toplamda 4.60 metre uzunluğunda yapılan heykel Toroslar Mehmetçik Parkı'na belediye ekiplerince dikildi. Heykelin açılışı ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gerçekleştirilecek.

KAHRAMAN ŞEHİDİN ADI TOROSLAR'DA YAŞAYACAK

15 Temmuzda yapılan kalleş darbe girişimi sırasında Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığının Fetö teröristleri tarafından ele alınmasını engelleyen ve darbeci genarali vurup şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı bu heykelle Mersin'in Toroslar İlçe sınırlarında yaşayacak.

HALİSDEMİR'İN HEYKELİ BÖYLE DİKİLDİ



Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince 13 günde yapımı tamamlanan 4.60 metre uzunluğundaki heykel, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında saat 11.00'da H.Okan Merzeci Mahallesi sınırlarında bulunan Mehmetçik Parkı'nda açılışı yapılacak.



Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna konuyla ilgili olarak açıklama yapıp açılışam tüm MErsinlileri davet ederek "Mehmetçik ve Seyit Onbaşı heykeli, tüm illerimizin Mehmetçiklerini ve ülkemizin birlik beraberlik sembolizmini temsil eden anıt mezarlarının olduğu Mehmetçik Parkı'nda 15 Temmuz darbe gecesinde gösterdiği kahramanlıkla ülkemizin tarihinin seyrinin değiştirilmesi yönünde başarı gösteren şehidimiz Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini burada ölümsüzleştireceğiz. Önce bunu tasarladık, sonrasında ise resmileştirdik ve son olarak projemizi tamamladık. Belediyeye bağlı heykeltraşlarımız 13 gün gece gündüz demeden çalışıp bunu tamamlamayı başardı. 30 Ağustos gibi çok anlamlı ve önemli bir günde Ömer Halisdemir'in heykelinin açılışını tüm hemşehrilerimizle gerçekleştireceğiz. Ülkemizde demokrasiye sahip çıkmak için canını hiçe sayan güzel lişiyi ölümsüzleştirmek de bizim için çok önemli bir olaydır. Bu topraklarda yaşayan Türk Milletinin varlığı böyle insanların özverisiyle, kan dökerek can vererek insanlar sayesinde oluyor. Gelecek olan nesillere vatanseverlik, cesaret ve adını miras olarak bırakan bu şehidimizin anıt açışışına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com