Uluslararası Mersin Maratonuna 24 bin kişi katılacak


Uluslararası Mersin Maratonuna 24 bin kişi katılacak

Uluslararası Mersin Maratonuna 24 bin kişi katılacak
10 Aralık 2016 Cumartesi 15:57 tarihinde paylaşıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlececek olan Uluslararası Mersin Maraton ve Halk Koşusu'nda 24 bin kişinin koşacağı açıklandı. Maratona 8 ayrı ülkeden 231 maratoncu katılacak.

 Yarın (11 Aralık 2016) saat 09.00'da başlayacak olan 2. Uluslararası Mersin Maratonu için hazırlıklar tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Maraton ve Halk Koşusu'na 24 Bin kişinin başvuru yaptığını açıkladı.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde çok sayıda standın yer aldığı fuarın açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Forum Mersin Avm. Müdürü Adem Erol, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın misafirlere müzik dinletisi sunduğu açılışta, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen 'Maraton' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan öğrencilere bisiklet, ikinci olanlara eşofman takımı ve üçüncülere de tablet hediye edildi.

''MERSİN HAK ETTİĞİ YERE HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR''

Fuarın açılışında konuşma yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in zaman geçtikçe daha da güzel konuma geldiğini ve hak ettiği yerlere hızlı adımlarla geldiğini söyledi. Mersin'in, tarihi derinliklerinden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve insanlık tarihiyle birlikte bu günlere uzanmış önemli bir yerleşim birimi olduğunu belirten Kocamaz, "Tarih boyunca hep cazibe merkezi olmuş ve özellikle İpek Yolu üzerindeki tarihi Gülek kapısının Mersin sınırlarında olması Mersin'e ayrı bir cazibe kazandırmış. Biz de göreve geldiğimizden bu yana Mersin'i her platformda en iyi şekilde temsil etmek, temsil ettirmek gayreti içerisindeyiz" dedi.

''HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DE 1. OLMAK''

Mersin'in Tarsus İlçesinde 12 yıl boyunca düzenlenen yarı maratonu Mersin'e tam maraton olarak taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kocamaz, "Henüz ilkinde 5 yıldızla ödüllendirilen ve dünya maraton sıralamasında önemli bir yere sahip olan Mersin Maratonu her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Katılanların sayısı bu yıl geçen yıla göre neredeyse 10 kat artmış durumda. Geçen yıl ilki düzenlenmişti ve elbette ki eksikliklerimiz vardı. Bu gide gide düzelir, biz de geçen yıl not ettiğimiz eksiklikleri dünyanın değişik bölgelerindeki maratonları da takip ederek ortadan kaldırmaya özen gösterdik. Bundan sonra da bu tür incelemelerimiz dünyanın farklı bölgelerinde devam edeceğiz. Mersin Maratonu Türkiye'de şu anda 3 numara olarak görünüyor ve hedefimiz onu 1 numaraya çıkarmak. Doğamız, tabiatımız, hava şartlarımız uygun. Düz bir coğrafyada yaşıyoruz ve dolayısıyla burada çok güzel dereceler de ortaya çıkacak diye umut ediyorum" dedi.

''8 AYRI ÜLKEDEN 231 MARATONCU GELİYOR'

Kocamaz, bu yıl maratonda yaklaşık 24 bin kişinin koşacağını kaydederek, şunları söyledi: "42 kilometreye şu ana kadar 8 ayrı ülkeden 231 maratoncu başvurdu. Bu ülkeler Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye'dir. Yine 15 kilometreye şu ana kadar Almanya, ABD, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye'den 960 sporcu başvurdu. 5 kilometre halk koşusuna da şu ana kadar yaklaşık 23 bin başvurdu. Geçen yıl katılım oranı ise yaklaşık olarak 3 bin kişiydi. Bugün gelinen noktada ise bu işi yaptığımız ikinci yılda katılımı oranı 10 katına çıkması, bizi geleceğe yönelik da umutlandırıyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 50 bin katılımcı var. Her yıl da katlanarak devam etmeli. Spor barıştır, sevgidir, hoşgörüdür ve kardeşliktir. Biz de Mersin'de bu güzel ortamı, bu sevgi, barış ve kardeşlik ortamını bu tür etkinliklerle daha da pekiştirmek istiyoruz."

Kocamaz konuşma sonunda fuara kurulan standları gezdi.

1. Mersin Maratonu'nunda güzel görüntüler:

mersin maratonu





Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com