Üreticiden para etmeyen limona yatak çözümü


Üreticiden para etmeyen limona yatak çözümü

Üreticiden para etmeyen limona yatak çözümü
10 Aralık 2016 Cumartesi 13:57 tarihinde paylaşıldı.

Narenciye cenneti Mersin'de üreticiler limonun fazla para etmemesi nedeniyle ürünlerini yataklama yöntemiyle sakladıktan sonra piyasaya sürmeyi planlıyor.

 Mersin'e bağlı Silifke ilçesinde limonun piyasada fazla para etmemesi üzerine üreticiler, hasatını yaptıkları limonların bir kısmını yataklama denilen yöntemle saklıyorlar.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca'nın yaptığı açıklamaya göre ürünlerin "yatak limon" haline getirilme işlemlerin hasatla birlikte başladığını belirtti.

Silifke'de yaklaşık olarak 20 bin dönüm arazi üzerinde bulunan yaklaşık olarak 80 bin ton ürünün hasatının olacağını belirten Akarca:

"Üretilen limonun yaklaşık yüzde 10'luk kısmı hasat edilir edilmez piyasaya arz ediliyor. Kalan bölümün çok büyük bir kısmının da  'yatak limon' olarak saklanıyor.'' dedi.

''BEKLETMEK DAHA KARLI''

Kırobası Mahallesi'nde yeni soğuk hava deposu yatırımlarının başladığını da sözlerine ekleyen Akarca, "Bu soğuk hava depolarında limon, nar gibi ürünler saklanmaya başladı. Buradaki depolara ürün kaybı az olduğu görülüyor" dedi.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer de soğuk hava depolarında saklanılan "yatak limonların" temmuz ve ağustos ayında satışa sunulacağını belirterek "Hasat sonrasında bekletilerek satıldığı için yatak limon olarak satılan ürünler üreticiye daha çok karlı oluyor. Çoğu üretici de bunu göz önünde tutarak limonlarını tüccarlara satmak yerine yatak yöntemiyle saklıyor. Kendi imkanlarıyla ürünlerini kesip yatağa alıyor." ifadesini kullandı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com