Nuri Alço kimdir?

Nuri Alço kimdir?

20 Nisan 2015, 19:50
Nuri Alço kimdir?

Eskişehir doğumlu oyuncu. 1956 doğumlu. Nuri Alço aslen Edirne Uzunköprülü’dür.

Nuri Alço; Türk sinemasının gelmiş geçmiş en kötü karakterlerinin başını çeken isimdir. Nuri Alço, sinema kariyerine başlamadan önce çeşitli meslek dallarında da çalışmış. Bunlar arasında mümessillik ve bankacılık da yer alıyor. Fakat bir gün mankenlik yapmaya karar vermiş ve Alço, bu alanda oldukça başarılı olacağının farkındaydı.

Bir sinema hayatının olup olmayacağı konusunda hiçbir fikri o zamanlar olmayan Alço, uzun boylu fizigiyle mankenlikte hızlıca yol katetmiş. Birçok dergide ve gazetelede boy boy fotoğraflarının yayınlanması ve kendine has bir duruşa sahip olması onun sinema dünyasına da adım adım ilerlemesini sağlamış.

Nuri Alço, sinemaya başladığı zamanlarda mazbut bireylere hayat veren isim olmuş. Yani başka bir ifadeyle söyleyecek olursak tecavüzcü ya da kötü adam rolü olamamış. Bir gün oynayacağı bir filmde kendisine kötü adam karakteri teklifi geldiğinde  Alço bu rolü kabul etmekte tereddüt etmiş ve bu rolü oynamak istemememiş.

Yönetmenin ısrarı sonucu ikna olan Nuri Alço oldukça başarılı bir performans sergilemiş ve Türk sinemasının aranılan kötü karakter oyuncularının en başlarında yer almaya başladı. Öyle ki ilk kötü rolün ardından bir daha bu rol dışında bir rolde neredeyse hiç oynamadı.

Nuri Alço, filmlerinde genellikle zengin bir uyuşturucu satıcısı ya da mafya rolleri oynuyordu. Güzel ve şık giyimli ayrıca yakışıklı olması sebebiyle de köylerinden şehirlere yeni gelen genç kızları tuzağına düşüren ve bu sayede onlar üzerinde para kazanan adam olarak da çok kez izlemişizdir.

Sinemada canlandırdığı karakter ile nazaran gerçek hayatta oldukça sevecen ve hoş sohbet bir kişiliğe de sahip olması onun şöhretine daha da şöhret katmıştır.  Çoğu filmde diğer bir kötü rol karakteri olan ”tecavüzcü Coşkun” olarak tanıdığımız Coşkun Göğen ile birlikte rol alırdı. Bu filmlerde Çoşkun genel olarak ekibin ara elemanı olarak görev yapardı ve bu sayede Nuri Alço kızları daha kolay tuzağına düşürürdü. Nuri Alço, Katiller de Ağlar, Telekızlar, Ah Bu Ne Dünya gibi birçok filmde oynamıştır.






Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com