Stresten uzak yaşam için çikolata tüketin


Stresten uzak yaşam için çikolata tüketin

Stresten uzak yaşam için çikolata tüketin
04 Ocak 2017 Çarşamba 22:12 tarihinde paylaşıldı.

Stres çağın en büyük korkularından biri. Gerek iş yaşamında oluşan olumsuzluklar, gerekse hayatımızda karşımıza çıkan kötü bir olay stres kaynağı olabiliyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç'in açıklamalarına göre düzenli çikolata tüketimi stresi bitirebiliyor.

 İş yaşamı ve teknoloji bağımlılığıyla beraber stres artık çağın vazgeçilmez hastalıkları arasında yer alıyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç'in açıklamalarına göre, sütlü çikolotalara oranla az da tüketilse bitter çikolataların daha çok faydalı olduğunu belirtti.



Cilt sağlığından damar ve kalp saglığına kadar çok konuda insana fayda veren bitter çikolatanın, stresi yendiğinin altını çizen Pınar Kural Enç, ''Diyet yaparken çikolata yasak değil, çok seven kişiler ara öğün yerine kahve yanında tüketebilir. Ne yediğinizle beraber tüketilen miktarlar da önem teşkil ediyor. Diyet yaparken tatlı krizlerini hafif şekilde atlatmanız için bitter çikolata, günlük tüketimlerde ise stres zamanla yokoluyor. Kalp-damar hastalıklarını da önlediği gibi cildi de gençleştiriyor.'' dedi.

''Bitter Çikolatalar Daha Faydalı''

Kakao oranlarının yüksek olduğu bitter çikolataların, sütlü çikolatalara göre 3 kat daha fazla antioksidan bulundurduğunu belirten Pınar Kural Enç '' Günlük olarak bir miktar bitter çikolatayı tüketmek, yaşlanmaya karşı vücudu korurken, kanser riski de az seviyelere indiriyor. Araştırmalara göre her hafta 2 - 3 kez tüketilen az miktarda bitter çikolatanın kan basıncını düşürmeye yaradığı gösteriliyor. Siyah çikolata glisemik indeksi az olan bir besin maddesidir. Bu besinler ise kan şekerinin hızlı yükseltmeyen besinlerdir. Çikolatanın en çok bilinen etkisi ise vücuda endorfin hormonu salğılayıp insanı daha mutlu ve keyifli hissetmesini sağlıyor. Bir çikolatada kakao ne kadar çoksa faydası da o kadar çok olur'' diye konuştu.

Fazla çikolata ise strese sebeb olabiliyor

Çikolatanın fazla tüketimi ise bazı sağlık kaynaklarından aldığımız bilgiler doğrultusunda stres kaynağı olabiliyor. Uzmanlar insanları mutlu eden çikolatanın fazla tüketimi ise strese yol açabileceğinin altını çiziyor.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com