Tavuk Döner ölüm getirebilir


Tavuk Döner ölüm getirebilir

Tavuk Döner ölüm getirebilir
25 Mart 2016 Cuma 11:54 tarihinde paylaşıldı.

Sevilerek tüketilen Tavuk Döner'in bekletildiğinden bakteri üretmesinden dolayı sonucunda ölüm getirebilir. 100 Gram maliyetinin 1.80 lira olmasını dila getiren Antalya Kasaplar Odası Başkanı, dönerin nasıl 2 liraya satılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

 Osman Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle 'tavuk döner' olayının ortaya çıktığını belirtti. 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştiren Yardımcı, şöyle konuştu:

"Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. Bugün 100 gram tavuk döner ve üzerine de ayran verdiği zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar. 2 TL'ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede? Bunun tüpü var, malzemesi var, sosu var. Maliyeti 2.5 TL olan 100 gramlık döneri, 2 TL'ye veriyorlar. Ne var bunun içinde? Bunu bir araştırsınlar, tahlil yapsınlar. Vatandaşların alım gücü az, ama sağlık o kadar ucuz değil. Bu nedenle tavuk dönerlerin denetlenmesi gerekiyor. Tavuk döner diye bir şeyin olmaması lazım."

ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR

Antalya'nın ikliminin sıcak olduğunu da kaydeden Osman Yardımcı, "Tavuk döner bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuk zehirlemesi insanı ölüme götürür. Et zehirlemesi ise sadece hastanelik eder. Et dönerde de yanlış yapılıyorsa ona da karşıyız" dedi.

DÖNERE KATKI MADDESİ

Döner ustaları ise denetim mekanizmasının yeteri kadar işlemediğini belirtti. Döner ustası Özgür Deştioğlu, bazı tavuk dönercilerin ekmeğin içine 20-25 gram gibi miktarda döner koyduğunu belirterek, "Vatandaşa döner verirken 100-150 gramın hakkını vermiyorlar. İçine marul, domates, soğan koyuyorlar" dedi. Restoran müdürü Necip Çal ise ucuza satılan tavuk dönerin içersinde mutlaka katkı maddesi bulunduğunu belirterek, kalitenin ucuza verilemeyeceğini söyledi.

Ucuza satılan tavuk dönerde deri bulunduğunu kaydeden Necip Çal, "Vatandaşlar döner yiyecekleri işyerinin temizliğine, titizliğine dikkat ettikleri kadar, ürünün kalitesine de dikkat etmeli. Tavuk döner satanların da bildikleri, inandıkları firmalarla alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Çünkü bir mekanın devam edebilmesi için bunlar şart. Tavuğun kilo fiyatına göre 100-150 gramlık tavuk dönerin 7-8 TL'den satılması gerekiyor" diye konuştu.
Müzisyen Erol Karataş ise oğlunun yediği tavuk dönerden zehirlenerek hastanelik olduğunu söyleyerek, "Öncelikle hijyen olmayan bütün ürünlere karşıyım. Bir gün önceden kalan dönerin üzerine çiğ döner sarıyorlar. Satılmamış ürünleri ertesi gün tekrar halka sunuyorlar. Ben çocuğuma da bir ara tavuk döner yedirmiştim. Yediği gibi çıkardığı bir oldu. Çok uygunsuz şartlarda yiyecek ve içecek satılıyor. Karnı aç olan 1 TL'ye fırından ekmek alıp onu yesin. Hiç olmazsa sağlıklı olur, midesini rahatsız etmez, öldürmez" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com