İtalya'dan Erdoğan'a konsolos yanıtı


İtalya'dan Erdoğan'a konsolos yanıtı

İtalya'dan Erdoğan'a konsolos yanıtı
29 Mart 2016 Salı 10:50 tarihinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Konsoloslarla ilgili açıklamasına İtalya'dan yanıt gecikmedi.


  İtalya  Dışişleri Bakanlığı tarafından, İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'nun, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasına gelmesine Türkiye'nin tepki göstermesi üzerine açıklama yaptı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklama, "Türk  Dışişleri Bakanlığı'nın, Cuma günü İstanbul'da gerçekleştirilen ve Cumhuriyet'in gazetecileri  Can Dündar ve Erdem Gül'e karşı açılan davanın ilk duruşmasına bazı Avrupalı diplomat ve konsüler temsilcik mensuplarının katılmasını protesto etmek için yaptığı çağrıya ilişkin" sözleriyle başladı. Açıklamada, duruşmaya katılan Başkonsolos Federica  Ferrari Bravo'nun, bu davranışıyla  Viyana Sözleşmesi'ne tam bir uyum içinde hareket ettiği söylendi.

TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRMEK İSTEMESİNDEN DOLAYI...

İfade özgürlüğünün,  Türkiye'de bulunan siyasi tartışmalar için temel önemde olduğu belirtilen açıklamalarda, Avrupalı diplomatların davaya ilgisinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeye aday bir ülke olmasından dolayı ollduğu söylendi.

BİRÇOK ÜLKENİN KONSOLOSU DURUŞMAYA GELMİŞTİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Can Dündar ve  Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün duruşmasına,  Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ile  İngiltere,  Kanada,  İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa ve Polonya başkonsolosları da yer almıştı.

"DİPLOMASİNİN DE BİR ADABI VE EDEBİ VAR"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konsolosluk dışındaki faaliyetlerin izne tabii olduğunu belirterek, "Diplomasinin de bir adabı ve edebi var" sözleriyle tepki göstermişti.
Bunun ardından,  Türkiye Cumhuriyeti  Dışişleri Bakanlığı'nın, duruşmaya katılan büyükelçi ve konsoloslar konusunda ilgili ülkelerin elçiliklerine nota verdiği belirtilmişti.

Söz konusu temsilcilerin,  Viyana Sözleşmesi'ni ihlal ettiği öne sürülüyordu.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com