39 kişinin canına kıyan Reina saldırganı yakalandı


39 kişinin canına kıyan Reina saldırganı yakalandı

39 kişinin canına kıyan Reina saldırganı yakalandı
17 Ocak 2017 Salı 13:06 tarihinde paylaşıldı.

Son dakika - İstanbul'da yılbaşı gecesi eğlence merkezini kana bulayan 39 kişiyi katleden İşid'li terörist gece yapılan operasyonda sağ yakalandı. Esenyurt'ta Kırgız arkadaşının yanında saklandığı belirlenen terörist emniyetin başarılı operasyonu sayesinde 17 gün sonra İstanbul'da ele geçirildi.

  İstanbul'da 1 Ocak gecesinde 39 kişiyi gece kulübünde katleden Abu Muhammed Horasani kod adlı Abdulkadir Masharipov saat 00.15'te yapılan operasyonlar neticesinde İstanbul'da yakalandı. Operasyonda Emniyet ve Mit'in ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirildi.

ESENYURT'TA 2 KATLI EVDE SAKLANMIŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak'tan bu yana Türkiye'nin heryerinde aranan terörist Masharipov, gece düzenlenen operasyonla Esenyurt'ta arkadaşlarının yanında saklandığı evde yakalandı. Masharipov'un yakalanması için son olarak Silivri'de emniyet güçleri operasyon düzenlemişti. Silivri'de teröristin bağlantılı bir evde yapılan operasyon sonucunda 150 Bin dolar ele geçirilmişti. Bu paranın da Reina katliamı karşılığında teröriste verileceği fakat yoğun operasyonlar nedeniyle paranın ulaştırılamadığı belirtilmişti.

MİT VE EMNİYET EL ELE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, saldırğanın adresini tespit ettikten sonra beklemeye başladı. Polis ekipleri saldırganın bağlantılarını deşifre etmek için evi izlemeye başladı. Doğru zamanda ise teröristin kaldığı eve yapılan operasyonlar neticesinde Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız erken, 3'ü kadın toplamda 5 kişi gözaltına alındı.

Terörist Masharipov, Kırgız arkadaşı Ebu Muhammed kod adlı örğüt mensubunun Esenyurt'taki 2 katlı evinin alt katında saklanıyordu. İstanbul polisi yapılan başarılı operasyon neticesinde teröristi yakalamayı başardı. İstanbul Polisinin başarılı operayonu sonucunda İşid hücrelerinde görülen operasyon sırasında ''kendini imha et'' olayı da yaşanmadan terörist başarılı şekilde yakalandı.



Teröristin yakalanması sonucunda İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, teröristin suçunu itiraf ettiğini belirtti.
 
İşte Vali Şahin'in açıklamalarından önemli noktalar:

''Dün gece saatlerinde bu saldırının faili yakalanmıştır. Abdulkadir Masharipov 1983 Özbekistan doğumludur. Afganistan'da eğitim görmiş ve 4 dil biliyor, çok iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize de 2016 ocak'ta geldiği tahmin edilmektedir. Operasyondan önce yaklaşık olarak 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı. Özel ekiplerle beraber 2 bin polis bu operasyonda görev aldı. Hatay, İzmir, Konya İstihbarat Daire Başkanlığının da destekleriyle ortaklaşa bir operasyon yapıldı. Terörist İstanbul'a geldiğinde ilk olarak Başakşehir'den ev kiralamış. Sonrasında ise olay gününe yakın zamanda başka bir eve taşınarak kendini gizlemeye çabalıyor. Olay günü ise Zeytinburnu'ndan Reina'ya geçip eylemi gerçekleştiriyor. Polis ekipleri 152 adrese operasyon yaptı ve 168 yabancı terörist olabilir şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda 197 bin Abd Doları ele geçirilip terörist suçunu itiraf etmiştir, parmak izi de eşleşti. Saldırının Daeş terör örgütü adına yapıldığı da nettir.'' 





Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com