Polise bombalı saldırı 2 şehit 35 yaralı


Polise bombalı saldırı 2 şehit 35 yaralı

Polise bombalı saldırı 2 şehit 35 yaralı
04 Mart 2016 Cuma 11:22 tarihinde paylaşıldı.

Mardin'e bağlı Nusaybin ilçesinde teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı.

Mardin'in  Nusaybin ilçesinin  İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile bitişiğinde bulunan lojmanlara PKK'lılar bugün saat 06.00 sıralarında bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 polis memuru şehit olurken, polisler ve lojmanda oturanların da aralarında bulunduğu 35 kişi yaralandı.


SALDIRININ ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI

Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda çıkan yangında büyük hasar oluşurken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.


BÖLGEYE TAKVİYE GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE AMBULANS VE İTFAİYE EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Çatışmanın sürdüğü bölgeye  Nusaybin ve  Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir süre devam etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği2nden yapılan açıklamada,  Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na saat 05.45 civarında terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Saldırıda 2 polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayati tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi  Mardin Devlet Hastanesi'nde, ikisi de  Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri,  Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." (sondakika)



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com