İşid, Türk askerine saldırdı: 4 yaralı


İşid, Türk askerine saldırdı: 4 yaralı

İşid, Türk askerine saldırdı: 4 yaralı
14 Kasım 2016 Pazartesi 11:01 tarihinde paylaşıldı.

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında sürdürülen operasyonlarda 4 Tsk askerinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Tsk'dan yapılan açıklamaya göre İşid'e yönelik sürdürülen operasyonlarda 4 asker hafif şekilde yaralandı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı operasyonu 83. gününe gelnişken yaşanan çatışmalarda 9 muhalif askerin şehit olduğunu, 52 muhalifin de yaralandığını belirtti. El Bab bölgesinin kuzeyinde yer alan Dana'da 1 zırhlı araç (ZMA)'nın güdümlü tanksavar roketi tarafından vurulması sonucunda 4 TSK askeri de hafif şekilde yaralandı.

Tsk tarafından yapılan açıklamalarda, TSK tarafından İşid başta olmak üzere terör örgütlerinin yaptığı tehditi yokederek hudut güvenliğini sağlamak ve Koalisyon güçlerine destek olmak amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın Bm Sözleşmesi'nde yer alan ''Meşru Müdafaa Hakkı'' ile beraber Birleşmiş Milletler Kurulu'nun İşid terör örgütüne karşı almış oldığı kararlar doğrultusunda devam ettirildiği belirtildi.

4 TSK ASKERİ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

Mare ve Rai bölgelerinde, muhalif güçlerden oluşan özel görev kuvvet grubu tarafından hem havadan hem de karadan düzenlenen yoğun ateş desteğiyle birlikte 7 mahallede büyük ölçüde güvenliğin sağlandığı belirtildi. Tam kontrol sağlanması için mayın temizliği yapıldığının altı çizildi.

Yaşanan çatışmalar sonucunda 9 muhalifin şehit düştüğü, 52 muhalif askerin de yaralandığını belirterek El Bab bölgesinin kuzeyinde yer alan Dana'da 1 zırhlı aracın tanksavar roketiyle vurulması sonucunda 4 Tsk askerinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Tall Jijan bölgesini ele geçirmeye çalışan Pkk/Pyd gruplarına yönelik olarak da topçu ve tank atışları sonucunda 10 terörist etkisiz hale getirilerek, Muhalif unsurlarla beraber harekat başlangıcından bu yana 202 meskün mahalle kontrol altına alınmıştır. 35 İşid ve 6 Pkk yerlerinde kullanılan komuta kontrol merkezleri ve silah düzenekleri etkisiz hale getirildiği belirtildi.

15 HEDEFE 16 ATIŞLA YOK EDİLDİ

13 Kasım 2016'da saat 10 - 12 arasında ve 20.40 - 21.20 saatleri arasında iki ayrı saatte El-Bab bölgesinde TSK'nın elinde bulunan savaş uçaklarıyla harekat düzenlendiği belirtilerek 15 hedeflere 16 atış yapılarak yok edildiği açıklandı.

Taarruz sonucunda İşid'in 2 komuta kontrol merkezi  ve 1 cephanelikle beraber 2 kararğah binası imha edildi.

520 EYP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İşid'den arındırılan bölgelerde muhaliflere destek olmak amacıyla patlayıcı maddelerin imhasına yönelik olarak 14 EYP'nin kontrollü şekilde imha edildiği belirtilerek harekat başından bu yana 36 mayın ve bin 520 Eyp'nin kontrollü olarak imha edildiği açıklandı.

Suriye sınır bölgesindeki Bayraktar ve Gözcü ile kesinti olmaksızın gözetlemenin devam ettiğine dikkat çekilerek sınır bölgelerinde güvenlik riski oluşturan Suriye'nin kuzeyinde koalisyona destek veren TSK, sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığını, bu konuda hassas davrandıklarını belirtti.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com