Mersin İdman Yurdu sonunda galibiyet yüzü gördü


Mersin İdman Yurdu sonunda galibiyet yüzü gördü

Mersin İdman Yurdu sonunda galibiyet yüzü gördü
30 Ocak 2017 Pazartesi 13:27 tarihinde paylaşıldı.

Kırmızı Şeytanlar evinde Sivasspor'u ağırladı. Ligin son sırasında yer alan Mersin ekibi, şampiyonluk mücadelesi veren Sivaspor'u evinde 1-0 yenerek nefes aldı.

 TFF 1. Lig'de yer alan temsilcimiz Mersin İdman Yurdu, evinde ağırladığı Sivasspor'u 1-0 yenerek galibiyet yüzü gördü. Zor günler yaşayan Mersin ekibi, ligde oynadığı 19 maçtan 13 puan toplayabildi. 13 puanla Ligin son  sırasında yer alan Mersin İdman Yurdu, şampiyonluk savaşı veren Sivasspor'u yenmeyi başardı ve sonunda "Bende varım" diyebildi.

Tff 1. Lig 19. haftada kendi evinde Sivasspor'u 1-0 yenen Mersin İdman Yurdu'nun golünü 41. dakikada Tolga yazdı. 

Maçtan önemli dakikalar:


5. dakikada konuk ekibin geliştirdiği kontra atakta ceza alanında bir karambol yaşandı ve Galip, Emrah tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını işaret etti. Atışı kullanan Burhan ağları havalandıramadı.

26. dakikada ise sağdan Tita köşe vuruşunu arka direkteki Enes voleyle karşıladı. Top kalesi Ali'de kaldı.

27. dakikada sol taraftan Tita'nın pasıyla beraber ceza sahasına gelen Sinan Kaloğlu şutunu kaleci Ali çevirdi. Pedriel'in önüne düşen topu yine kaleci tokatlayarak tehlikeli bir anı engellemiş oldu.

Dakika 41'de Sinan Kaloğlu sol tarafta düşürüldü. Serbest vuruşu kullanan Tita topu ceza alanına gönderdi. Topu ön direkte takip eden Tolga aşırtma bir kafa vuruşuyla kaleyi havalandırdı: 1-0

57. dakikada Galip soldan ceza sahasına topu gönderdi. Arka direkte buluşan Burhan'ın kafa vuruşu topu yan ağlara gönderdi.

83. dakikada Tolga orta sahadan topu alarak sol kanattaki Tita'ya yolladı. Tita'nın ortasını Tolga karşılayamadı.

Bundan sonraki dakikalarda konuk ekibin gol çabaları sonuç vermeyince Mersin İdman Yurdu 1-0 önde maçı tamamladı.

Mersin İdman Yurdu 1 - 0 Sivasspor maç özeti:






"MAÇIN ARDINDAN"

Sivasspor'u 1-0 yenen Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Memduh Özbalta, futbolcularının çok iyi hazırlandıklarını ve çok iyi mücadele gösterdiklerini belirtti.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Özbalta,  takımda 12-13 gündür beraber olduklarını belirterek "Futbolcu arkadaşlarım bu haftaya çok iyi hazırlandılar. Hedefimiz galibiyetti ve oyuncular buna inanıyordu. İyi bir mücadele sergilediler. Bunun da karşılığı alındı. Bu Mersin'de 2. maçımdı. Ligin en iyi ekipleriyle karşılaştık. Geçen hafta da öyleydi. Geçen hafta hakem kararlarıyla mağlup olduk ancak bu hafta da oyuncular müthiş mücadele ettiler. Hepsinin altından öpüyorum. Milli maçlardan dolayı oyuncularımıza perşembeye kadar izin verdik. Bu arada Adanaspor'la hazırlık maçı yapabiliriz. Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

mersin idman yurdu sivasspor 2017

Sivasspor cephesi

Şampiyonluğa oynayan Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise oyuna iyi başladıklarını ve oyunun tek kale geçtiğini belirtti. Takiplerinin kazanmak için çok istekli olduklarının altını çizen Bakkal, konuşmasına şöyle devam etti:
 "Kaçan bir penaltı var, direklerden dönen toplar var. Böyle bir sonucu beklemiyorduk, uzun süredir de mağlubiyet yüzü görmemiştik. İyi giden bir takımız, yine iyi oynuyoruz. Bu sonuca rağmen hala memnun olduğumu söylüyorum. İnşallah ligin sonlarında bu mağlubiyetin acısını çekmeyiz. En nefret ettiğim şey oyuncuların yattığı yerden kalkmamasıdır. Hem kendimiz hem de rakibimiz açısından. Her gittiğimiz yerde bununla karşılaşıyoruz. Bir de arkadaşları teşvik ediyor yat, kalkma diye. Mersin için demiyorum ama genelde tüm şehirlerde bu olayla karşılaşıyorum ve hiç yakıştıramıyorum" dedi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com