Google'a Trump engeli


Google'a Trump engeli

Google'a Trump engeli
30 Ocak 2017 Pazartesi 10:00 tarihinde paylaşıldı.

Trump'ın Abd'ye yeni başkan seçilmesiyle birlikte imzalamış olduğu "yabancı" politikası ülkedeki şirketleri harekete geçirdi. Google Ceo'su yurtdışına gitmiş olan çalışanlarına ülkeye acilen dönme çağrısında bulundu.

 Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, çeşitli nedenler gösterilerek Abd dışına çıkarılan tüm "yabancı çalışanlarını" acil olarak ülkeye dönme çağrısı yaptı.

Ceosu Hintli olan Google, çalışanlarının hızlı bir şekilde gelmesini istedi.

BİR DAHA GİRİŞ YAPAMAYABİLİRSİNİZ

"Hızlı bir şekilde Abd'ye dönün, yoksa bir daha giriş yapamazsınız" diyen Google Ceo'su Sundar Pichai'yi bu endişeli hale sokan ise, Trump'ın imzaladığı yabancılara yönelik ülke girişine getirilen yasaklama yönetmelikleridir.
Kendi ülkesinde evinde çalışmayı tercih eden ancak sürekli Abd'ye uçan, tatile giden, Abd dışına bazı projeler için giden Abd dışına çıkmış olanlar, Abd vatandaşı olmayan tüm çalışanlar bu çağrının muhatabı olarak gösteriliyor.

Google'un ceosu Sundar Pichai, çoğu önemli görevler üstlenen çalışanlarının yeni vize politikaları sebebiyle yakın zamanda Abd'ye alınmayacağından endişe duyuyor. Abd'nin yeni başkanı Trump'ın yeni emri ile birlikte İran, Sudan, Suriye, Irak, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına önümüzdeki 90 gün boyunca Abd'ye girişinin yasak olduğu belirtiliyor. Bu arada başka ülke vatandaşları için ise benzer yasakların gelmesinden endişe duyuluyor.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com