Dolar yine yükselmeye devam ediyor


Dolar yine yükselmeye devam ediyor

Dolar yine yükselmeye devam ediyor
26 Ocak 2017 Perşembe 13:58 tarihinde paylaşıldı.

Dolar güne yükselerek başladı. Gün içinde en yüksek 3,87'ye kadar tırmanan dolar ögleden sonraki saatlerde düşüşe geçerek 3,84 seviyelerinde oldugu görülüyor.

 Sürekli olarak yukarı seviyelere ilerleyen dolar/TL bankalararası piyasada 3,87'ye kadar tırmandı. Piyasalar Fitch'nin yarın vereceği olan not kararına kitlenmiş durumda.

Merkez Bankası'nın salı günündeki faiz kararı sonrasında dalgalanma gösteren dolar bugün 3,87'ye kadar çıktı. Dolar gün içerisinde en yüksek seviyesi 3,87 oldu. Dolar ögleden sonra inişe geçerek 3,84 seviyelerine kadar geriledi. 



Bankalararası piyasada güne 3,81 ile başlayan dolar gün içinde en yüksek seviyesi 3,87'ydi. Euro da 4,12 seviyelerinde olduğu görülüyor.

Analistler teknik açılan dolar-Tl için 3,77 seviyelerinin destek, 3,84 ile 3,85 seviyelerinin de direnç konumunda olduğunun altını çizdi. Faiz artırım kararından sonra piyasalar Merkez Bankası'nda gelecek olan hamleyi bekliyor. Merkez Bankası bugün 500 milyon dolar tutarında 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtığını da duyurdu. İhalede faiz oranı dolar için yüzde 0,75 olurken TL için yüzde 10'dan yüzde 11'e yükseldiği gözlemlendi.

Piyasalar diğer yandan yarınki Fitch kararına kitlenmiş durumda. Türkiye'ye yatırım yapılabilir notunu veren Fitch'nin kararı kur üzerinde etki yaratacağı kesin gözüküyor.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com