Konut vadesi artık 20 yıla çıkartılacak


Konut vadesi artık 20 yıla çıkartılacak

Konut vadesi artık 20 yıla çıkartılacak
19 Ocak 2017 Perşembe 12:33 tarihinde paylaşıldı.

Gayrimenkul sektörü önümüzdeki günlerde hareketlenecek gibi görülüyor. Sektör temsilcileri yeni bir kampanya için toplandı. Kampanya kapsamında konut kredisi vadeleri 10 yıldan 20 yıla çıkartılacak.

 Gayrimenkul sektörü sıcak bir gündem için biaraya geldi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sonrasında Emlak Konut öncülüğünde kampanya yapılmış, GYODER desteğiyle beraber 56 bin konut 0.70 faiz ve 10 yıl vadeyle satışa sunulmuştu.

VADE 20 YIL OLACAK

Gayrimenkul sektörünün ekonominin gelişmesi için geçen Ağustos başlattıkları kampanya iç piyasaya hareketli günler yaşattı ve bu hareketlilik yıl sonuna kadar devam etti. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri yaşanan hareketliliği bu yılda sürdürmek için yeni bir kampanya başlatma kararı aldı.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kulum, markalı konut yatırımları yapan müteahhitlerle toplantı gerçekleştirdi. Ataşehir'de yer alan Emlak Konut Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantı sonucunda patronlar yapılacak bir kampanya için görüş birliğine vardı.

Anınan kararlar neticesinde markalı konut projelerinde 240 ay yani 20 yıl vadeyle satılmasıyla beraber taksitlerin minimum seviyeye düşmesi de hedefler arasında. Faiz oranları için de temsilciler bankalarla görüşmeler gerçekleştirecek. Binlerce ev için oluşturulacak yeni kampanyanın detaylarını önümüzdeki günlerde Emlak Konut GYO tarafından açıklanması da beklentiler arasında.

FAİZLER DÜŞEBİLİR

Faizlerin bu yıl içerisinde 0.70 seviyelerine çekilmesi için bankalarla görüşme sağlanacak. İlk başta 240 ay yani 20 yıl kampanyaya 15-20 bin konutun yer alması hedefleniyor. Eğer Emlak Konut dışındaki şirketlerin kampanyaya katılması beklenirse sayı 50 binlere kadar çıkabilir.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com