Diyanet'ten evlilik programları ile ilgili uyarı


Diyanet'ten evlilik programları ile ilgili uyarı

Diyanet'ten evlilik programları ile ilgili uyarı
02 Şubat 2017 Perşembe 22:12 tarihinde paylaşıldı.

Diyanet İşleri, yarınki Cuma hutbesinde tüm camilerde evlilik programlarıyla ilgili uyarıda bulunacak. Evlilik programlarının "nikahsız birlikteliğe yönlendirdiği" söylenecek.

 Diyanet İşleri Başkanlığı cuma hutbesinde yarın tüm camilerde nikah konusunu ele alacak. 

"Nikahtaki misak üzerine kurulan aile yuvasının temeli sadakatle başlar. Ahitler verilerek, yemin üzerine nice aileler sadakatsiz, sizgisiz, merhabetsiz girdabında savrulabilmektedir" denilencek hutbede, evlendirme proğramıyla ailelere yönelik olarak değerlerin istirmar edilmesi ve bu değerlerin ayaklar altında çiğnenmesi belirtilecek. Yarın ki hutbe şu şekilde:

“Evlilik, 2 bedenin bir araya getiren şekilsel ritüelden ibaret değildir. Nikah, eşleri Yüce Allah'ın adını şahit tutup bir ömür boyunca hayatı paylaşmak için birbirlerine verilen sözdür. Nikah, hem bir ahid hem akit hem de bir misaktır. Ahit ve muamele, yani sözleşme olmasıyla nikah bize ahlaki bir görev verir.

Hürriyet'te yer alan habere göre nikahtaki keramet üzerine değinilen hutbede aile yuvasının temelinin sadakate dayandığı belirtiliyor. Aile olmak, iyi ve kötü günde, hem varlıkta hem yoklukta eşlerin birbirine sadık kalmasını gerektiriyor. Birbirlerine hak ve hukukun sahip çıkmalarına icap ediyor. Ailenin temelinde de emanet bilincine sahip olunması vardır. Zira eşler, birbirlerine karşı Allah'ın emaneti konumundadır.

Eşler, nikahta birbirine söz verdiği sırada aslına bakacak olursanız emaneti koruyacakları için Allah'a söz verirler. Kendileri gibi mükerrem bir varlık, yani eşinin gönlünü asla incitmeyeceği, haysiyeti zedelemeyip Allah'ın emanetine ihanette bulunmayacağına söz verirler.

SAHTE EVLİLİK PROGRAMLARI GÜNDEMDE

Günümüzde, aile kurumunun tehlikelere karşı kaldığı gerçek bir durumdur. Özellikle de bazı proğramlarda aile mahremiyeti çiğnenerek, nikahsız şekilde insanları özendirerek aile anlayışı ve yaşantımız büyük bir tehlikeye yol açılmaktadır.

Evlendirme adı verilerek kimi yayınlarda aileye yönelik olarak değerler istismar ediliyor ve ayaklar altına alınıyor. Bununla beraber aile müessesesi itibarsızlaştırılıyor. Diğer yandan da ihanet, aldatma ve şiddet gibi sebepler ile işlenen cinayetler de, dağılan yuvalar ve tükenen umutlar da çoktur. En üzücü durum ise bu olumsuzluklardan en çok çocuklar ve kadınların etkilenmesidir.

Öyleyse gelin, Rabbimizin büyük bir nimeti olan huzurla birlikte muhabbet ocağımız ailelerimize sahip çıkalım" denildi.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com