Diyarbakır'da Pkk karakola saldırdı 3 şehit 24 yaralı


Diyarbakır'da Pkk karakola saldırdı 3 şehit 24 yaralı

Diyarbakır'da Pkk karakola saldırdı 3 şehit 24 yaralı
24 Mart 2016 Perşembe 23:44 tarihinde paylaşıldı.

Diyarbakır'da terör örgütü Pkk üyeleri tarafından bombalı araçla karakola saldırı düzenlendi. 3 Asker şehit oldu, 24 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda 3 askerin şehit düştüğünü, 24 askerin de yaralandığını duyurdu.

PKKLILAR KARANLIKTAN FAYDALANIP KAÇTI

Edinilen bilgiye göre olay, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer  Jandarma Karakol Komutanlığı'nda meydana geldi. Saat 21.15 sıralarında teröristler tarafından karakola bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika devam eden çatışmanın ardından, teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak kaçtı.

Saldırıda karakol büyük ölçüde hasar gördü. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekipleri ile takviye güçleri sevk edildi. Saldırıda, 3 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı.

Yaralılar bölgeye gelen ambulanslarla  Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye yaralı bırakan ambulanslar tekrar olay yerine döndü.

BÜYÜK PATLAMA MEYDANA GELDİ

Karakola düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi çevre köylerden de hissedildi. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan hissedilen yer sarsıntısı, köylüler tarafından deprem olarak sanılırken, bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunun camları da kırıldı. Bölgeye gelen UMKE ekipleri yıkılan karakol binasında arama çalışmaları başlattı. Saldırının yaşandığı karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırı sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı.


ARACIN YAKLAŞIK 1.5 TON BOMBA YÜKLÜ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Saldırı sonrasında bölgede inceleme yapan ekipler, bombalı aracın yaklaşık 1.5 ton bomba yüklü olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Bölgede helikopter destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞİDDETLİ PATLAMANIN ARDINDAN UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Dün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır-  Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer  Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.


ASKER ANINDA KARŞILIK VERDİ, ÇATIŞMA ÇIKTI

Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye  Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.


GÖÇÜK OLUŞTU

Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği veUlusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.


KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Patlama nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapatıldı. Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada  Diyarbakır'daki saldırıda üç askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamda şu iafedelere yer verildi:

''24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer  Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına,  Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com