Manken Burcu Çağlayan ölmeden önce tecavüze uğramış


Manken Burcu Çağlayan ölmeden önce tecavüze uğramış

Manken Burcu Çağlayan ölmeden önce tecavüze uğramış
26 Ocak 2017 Perşembe 15:49 tarihinde paylaşıldı.

Antalya'da 7 yıl önce bir evin balkonundan düşüp yaşamını kaybeden manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın, olay günü götürüldüğü bir evde tecavüze uğradığı iddia edildi.

   Evli ve 1 çocuk annesi manken Burcu Çağlayan, 2010 yılı 24 Temmuz gecesinde iş adamı İbrahim Toksöz'ün evinin balkonundan düşerek öldü.

İfadesine başvurulan işadamı Toksöz serbest bırakıldıktan sonra ortalardan kayboldu. Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili olarak Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davada yakalama kararı bulunan Toksöz, 6 yıl sonra ifade vermek için gittiği adliyede tutuklandı.

Çağlayan'ın ölümüyle ilgili olarak görülen davada ifadesi alınan tanıklardan birkaçı, maktülün olaydan kısa bir zaman önce götürüldüğü bir evde tecavüze uğradığını iddia etti. Burcu Çağlayan'ın aynı işyerinde çalışan tanık sıfatıyla konuşan Yaşar T. şunları belirtti:

" Bir gün öncesinde işe gittiğimde Burcu koltukta uyuyordu. Uyandırdıktan sonra ağlamaya başladı. Tecavüz edildiğini söyledi. Burcu, "Akşam birileri beni aldı ve İbrahim Toksöz'e götüreceklerini söyledi. Sabah uyandığımda ise başka bir kişinin kollarında buldum kendimi" dedi ancak bu kişinin ismini açıklamadı."

TURİZMCİYE CİNSEL SALDIRI DAVASI

Manken Burcu Çağlayan'ın tecavüze uğradığına ilişkin olarak tanık ifadeleri alınmasından sonra şüpheli Başer Ö. hakkında Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Suçlamaları reddeden Başer Ö. kendini savundu:

"İbrahim Toksöz dışında Burcu'nun İbrahim adında bi arkadaşı daha bulunuyordu. Bir akşam üzeri kendileriyle gece kulübünde karşılaştım. Burcu sarhoştu ve Burcu'yu Pınar A. ve İbrahi adlı arkadaşı aracımla Güzeloba Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın birinci katına bıraktım. İçeriye girmedim kapıdan geri döndüm. Bu ev kimindir bilmiyorum. Diğer davada yargılanan İbrahim Toksöz'ü de tanımıyorum. Kendisinin bir kafesi vardı. Ben olaydan sonra da İbrahim Toksöz'e gidip senin kız arkadaşınla ilişkiye girdim diye bir cümle de kullanmadım."

Duruşmada, Burcu Çağlayan'ın çalıştığı ajans sahibi olan Ece K. da tanık olarak dinlendi. Ece K. şunları söyledi:

"Benim mankenlik ajansım var. Burcu da benim yanımda çalışıyord. Sanık Başer Ö. de benim arkadaşım. Burcu bana erkek arkadaşı İbrahim Toksöz'le olan ilişkilerini anlatırdı. Fakat ben İbrahim Toksöz'ü hiç görmedim. Burcu bana tecavüzle ilgili birşey anlatmadı. Ancak Pınar A. isimli arkadaşı bir akşam alkol alıp sarhoş olduklarını anlattı. Pınar A., sarhoş oldukları gecede Burcu'yla kendisini Başer Ö. ve İbrahim adlı arkadaşlarının bir eve götürdüğünü anlatmıştı. Sabah bu evde uyandıklarını ve İbrahim adlı kişinin Burcu'ya tokat atmaya çalıştığını söylemişti."

Cumhuriyet savcısı ise sanığın hem hürriyeti tahditten, hem de cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını istedi. Tutuksuz olarak yargılanan Başer Ö., esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak üzere süre talep etti. Duruşmanın ertelendiği bildirildi.




Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com