Türkiye'nin kalbi yanıyor: Patlamada 37 kişi öldü


Türkiye'nin kalbi yanıyor: Patlamada 37 kişi öldü

Türkiye'nin kalbi yanıyor: Patlamada 37 kişi öldü
14 Mart 2016 Pazartesi 11:26 tarihinde paylaşıldı.

Türkiye'nin kalbi Ankara'da 5 ay içinde 3. patlama meydana geldi. Teröristler yine sivil vatandaşları hedef aldı ve otobüs durağı yanında bomba patlatıldı...

10 Ekim 2015’te Gar saldırısıyla tarihin en büyük terör eylemiyle sarsılan Ankara, 17 Şubat günü Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik, 29 kişinin yaşamını yitirdiği ikinci bombalı saldırının üzerinden 1 ay bile geçmeden, yeni bir terör saldırısı daha yaşadı. Ankara, dün akşam saat 18.45 civarında son 5 ay içindeki 3. büyük canlı bomba saldırısıyla sarsıldı.


Saldırı, Ankara’da vatandaşların toplu taşıma için en yoğun olarak kullandığı Güvenpark’ın karşısında ile Kızılay Meydanı’na metreler ötede gerçekleşti. Güvenpark otobüs duraklarının ve çevik kuvvet noktasının bulunduğu bölgede yaşanan patlama, Güvenpark ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği üst geçitin yakınında gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği alan, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, TBMM, Yargıtay, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na birkaç yüz metre mesafede bulunuyor. 

200 metreye savruldu

Alınan bilgilere göre, Atatürk Bulvarı üzerinde yavaşça seyir halinde bulunan bir sivil araç, EGO’ya ait bir belediye otobüsünün yanına yaklaşırken giderek yavaşladı ve patladı. Patlamanın yanında gerçekleştiği otobüs ile birlikte toplam iki otobüs ve ona yakın otomobil tamamen yanarken, çok sayıda araç ve bina da zarar gördü. Patlama, toplu taşımanın merkezi olduğu için çok sayıda kişinin otobüs beklediği bir noktada gerçekleşti. Pazar günü olması nedeniyle haftaiçi, aynı saatlerde binlerce kişinin bulunduğu bölgede nispeten kalabalık azdı ancak bilanço yine de ağır oldu. Metrodan çıktığı sırada patlamaya yakalanan bazı vatandaşlar alevler içinde kaldı. Çok geniş bir alanı etkileyen patlamanın ardından, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara ait vücut parçalarının yaklaşık 200 metre uzağa savrulduğu belirtildi. Çevreye savrulan vidalar, bomba yüklü araçta parça tesiri yaratmak için metal vidaların da kullanıldığı yorumlarına yol açtı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı polis geniş çapta güvenlik önlemi aldı. 

Sağlık Bakanı'ndan açıklama:

ANKARA patlaması ölü ve yaralı sayısı son rakam ne sorusunun cevabını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıkladı. Müezzinoğlu Ankara Güvenpark'ta dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. 

Siyasilerden ilk açıklamalar:


KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN, ULAŞILMAK İSTENEN HEDEFİN ÖNÜNDE KARARLILIKLA DURACAĞINA İNANCIM TAMDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Kızılay’da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

"Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ’ama’ ve ’fakat’ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu kamuoyu huzurunda bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

MHP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılay’da  düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında "Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır" ifdalerini kullandı. 
Bahçeli, "Türk milleti yeni bir felaket ve vahşetle karşı karşıyadır. Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay’a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Üzüntümüz çok derin, öfkemiz çok kabarıktır. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyor; milletimizin başısağolsun diyorum" dedi.

"HÜKÜMET BU KONUDA HİÇBİR ZAAF VE İHMALE İZİN VERMEMELİDİR" 

Bahçeli, "Korku ve kaygımız vefat ve yaralı sayısının daha da artma ihtimalinin bulunuyor olmasıdır. Elbette Kızılay’daki hain saldırının detaylarına ulaşılacak; asıl faillerin, kirli niyetlerin ve emri veren mihrakların kimliğiyle beraber bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılacaktır. Bu sürecin uzamaması en samimi temennimizdir. Hükümet bu konuda hiçbir zaaf ve ihmale izin vermemelidir. Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir" dedi.

"TÜRK MİLLETİ ZALİMLERİN PLANLARINA KARŞI YEKVÜCUTTUR"

Bahçeli, "17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki terör saldırısından yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Bahar ayıyla birlikte Türkiye’nin baştan ayağa karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları rezil olmakla kalmayacaklar, bunun hesabını da vereceklerdir. Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Acımız ne kadar büyük olsa da bu karanlık günleri aşabilmek için, milli birlik ve huzurumuzun daha fazla provokasyonlara kurban verilmemesini sağlamakla sorumlu olduğumuz da gözlerden uzak tutulmamalıdır. Ankara Kızılay’da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin cinayet şebekeleri, terör ve silah baronları, bölgesel ve küresel vahşet projeleri kanalıyla yıkılamayacağını gür ve güçlü bir iradeyle tekrarlamak istiyorum" dedi. 

KAMALAK: MİLLETİMİZ BU KANLI OYUNU BOZACAK, TERÖRE TESLİM OLMAYACAKTIR

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Kızılay'da 27 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 75 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı

Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, "Ankara’da masum sivilleri hedef alan menfur saldırıyı bütün nefretimle lanetliyor, saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Alçakça planlanmış kanlı bir planın hedefi olduğumuz açıktır. Ama aziz milletimiz sahip olduğu tecrübe ve sağduyu ile bu kanlı oyunu bozacak, teröre teslim olmayacaktır. Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır.

Aziz milletimiz omuz omuza vererek bu karanlık dönemi de atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Hürriyet - Milliyet



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com