Zarrab tutuklandı, Zencani ise şirketleri tasfiye etti


Zarrab tutuklandı, Zencani ise şirketleri tasfiye etti

Zarrab tutuklandı, Zencani ise şirketleri tasfiye etti
28 Mart 2016 Pazartesi 20:09 tarihinde paylaşıldı.

İran'da idam cezasına çarptırılan Zarrab'ın ortağı Zencani, Zarrab'ın Amerika'da tutuklanmasından 2 gün sonra İstanbul'daki şirketi için tasfiye kararı alındı.

 Zarrab'ın ortağı olarak bilinen Zencani İran'da idam cezasına çarptırılmıştı. Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının ardından hamle yaparak İstanbul'da bulunan şirketlerine tasfiye kararı alındı.

Kasım ayında Ticaret Sicil Gazetesi'ne de yansıyan değişikliğe göre, 6 milyon lira sermayeli şirketin 5 milyon 998 bin lirası Alpaslan Bayınd Ulucutsoy'a kalan kısım ise Soraya Asadi'ye ait olduğu biliniyor.

ZARRAB'IN TUTUKLANMASI


Abd'de yakalanan Reza Zarrab'ın ise kaç yıl hapis cezasına çarptırılacağı merak konusu. Reza Zarrab, dolandırıcılık,  kara para aklama, Banka işlemlerinde sahtekarlık suçlarından 70 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
"Zarrab'a yöneltilen suçlamaların temelinde İran'a uygulanan yaptırımların yasa dışı olarak yönetmek, petrol ve doğalgaz karşılığında Tahran'a altın çıkarmak yer alıyor.
 
AKP'YE RÜŞVET VERMEK İLE SUÇLANMIŞTI

"Zarrab daha önce de, AKP'nin önde gelen bakanlarına rüşvet verme iddiası ile suçlanmıştı. 2013'te Türkiye'de kısa bir süre yakalanıp serbest kalan Zarrab'ın, hükümet yetkililerinin yardımı karşılığında değeri 350 bin doları bulan hediyeleri bakanlara verdiği iddialar arasında yer almıştı.
 
Aralık 2013'te meydana gelen yolsuzluk soruşturması nedeniyle üç bakan görevlerinden istifa edecek duruma gelmiş ancak Tayyip Erdoğan soruşturmayı bir darbe girişimi olarak açıklamıştı.

ŞİRKET MERKEZİ TAŞINMIŞTI

Daha önce İstanbul  Dünya Ticaret Merkezi'nde (İDTM) adresi bulunan Kont Group Kozmetik, geçtiğimiz yıl ocak ayında Beşiktaş'a taşındığı açıklanmıştı. Zencani'nin kontrolünde olduğu bilinen Maks Ambalaj ve Kutu San. Tic. A.Ş isimli şirketin ise faaliyetine devam ettiği biliniyor. Nisan 2013'te kurulan şirketin yönetiminde bir tek Ümit Enver Erden bulunuyor. Hürriyet'in telefonla ulaştığı Erden, hisse devri yaptığını şirket ile ilgisinin kalmadığını dile getirdi. Erden, bir dönem mali olarak sıkıntı yaşadığı için bu şirketin yönetimine girdiğini söyledi. Erden, söz konusu işlemleri Zencani'nin avukatlarının yaptığını söyledi. Erden, kendisinde görünen hisseleri Merve Doğruyol'a aktardığı açıklamaları arasında yer alıyor.

TUTUKLAMADAN 2 GÜN SONRA KAÇIŞ BAŞLADI

Zencani'nin İstanbul'daki şirketi için alınan tasfiye kararının, Reza Zarrab'ın tutuklanmasından iki gün sonraya denk geldiği anlaşıldı.



Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • E-mail:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    
    
    Mersin Haber İstanbul AŞ
    2024 © Mersin Haber, Tarsus Haber ve Son dakika haberler için Mersindehaber.com