Mersin Haber - Mersin Haberleri - Son Dakika Mersin Haber
20 Nisan 2024 Cumartesi

Ucuz diye aldıkları araba çalıntı çıktı

 İran'dan ucuz olduğu için aldıkları lüks araç çalıntı çıktı. Beşiktaş'ta bir eğlence mekanına araçla gelen 3 işadamı, polis ekiplerinin farketmesi üzerine aracın Rusya'da çalıntı olduğu tespit edildi. İşadamları ifadeleri alındıktan sonra aracı 52 bin dolara İran'dan satın aldıkları ortaya çıktı. Çalıntı araç kullanan kişiler hakkında işlem yapıldı.

Yetkililer konu ile ilgili açıklama yaparak Yabancı plakalı araçların çoğunun çalıntı olduğunun altını çizerek, bu tip araçları almak isteyen kişileri uyardı. Yabancı plakalı arabalar, Gürcistan, Irak gibi komşu ülkelerden yasal yollarla alınıp, Türkiye'ye getirilebiliyor. Bu araçların 2 yılda bir bir kez yurtdışına çıkma şartı bulunuyor.

POLİS ÇALINTI OLDUĞUNU FARKETTİ

çalıntı araç beşiktaş

Polisin dikkati sonucunda Beşiktaş'ta bir eğlence mekanının önünde park eden aracın içindeki 3 kişiyi kontrol etti. Kontol sonucunda arabanın içinde bulunan 3 kişinin tekstil işiyle uğraşan işadamı olduğu belirlendi ve herhangi bir suç unsuru bulunmadı. Fakat lüks aracın üzerinde yapılan incelemelerde ise motor-şasi numaralarının bazı kısımlarının silinmiş olduğu, silinmeyen numaraların ise belgedekiyle eşleşmediği tespit edildi. Bunun sonucunda araçta bulunan Z.A., E.A, H.A., gözaltına alındı.

Emniyete götürülen işadamları aracı Irak'tan satın aldıkları ve 52 bin dolar bedel ödediklerini belirterek belgelerini polise sundu. Fakat yapılan incelemeler sonucunda lüks araç Rusya'dan çalıntı olduğu tespit edildi. Bunun sonucunda işadamlarına çalıntı araba kullanmak suçundan işlem yapıldı.

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad :
Yorumunuz :
 
Web Site