Mersin Haber - Mersin Haberleri - Son Dakika Mersin Haber
25 Nisan 2024 Perşembe

Mersin'de Polislere bombalı saldırı tuzağı

  Mezitli'de Polis ekibine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Polislerin duracağı yere önceden yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucunda 2 polis memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 2 polisin de sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Saldırıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatılırken Mersin Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı.

UZAKTAN KUMANDALI BOMBA


Teröristlerin otlak alana önceden yerleştirdiği bomba 3 Nisan 2017 saat 7.30 civarında Merkez Mezitli İlçesi Tece Kavşağı'nda polis aracının park ettiği sırada meydana geldi. Kavşakta görevli bulunan polis ekiplerine yönelik olarak 

Mersin'de, polis aracına patlayıcı madde atılması sonucu 2 polis yaralandı. Saldırı saat 07.30 sıralarında Merkez Mezitli İlçesi Tece Kavşağı’nda meydana geldi. Kavşakta görevli ekip aracına yönelik olarak düzenlenen saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Olay sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderilirken geniş çaplı operasyonlar başlatıldığı bildirildi.


HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR

Saldırıda yaralanan polis memurları Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesü'ne kaldırıldıktan sonra yaralanan polis memurları Olcak Solak ve Hayrullah Poyraz'ın hayati tehlikeleri bulunmadığı açıklandı. 


Kavşakta bekleyen polis ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrasında Mersin Emniyeti alarma geçti ve saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise sabah düzenlenen bombalı saldırı kavşakta görevli polis ekibine yönelik olduğunu belirtti. Olayla ilgili geniş çaplı operasyonların başladığını belirten Vali Çakacak "Saldırıda kullanılmış olan bombaların uzaktan kumandalı olduğu değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili geniş çaplı çalışmalar başlatılmıştır. Ekiplerimiz tüm detayları inceliyorlar. Güvenlik güçleri en kısa zamanda saldırıyı yapan kişi yada kişileri yakalayacaklardır. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarına gerekli olan müdahaleler yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor, durumları gayet iyi. Geçmiş olsun" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de yapılan saldırı sonucunda yaralanan 2 polisin durumlarının iyi olduğunu ve geniş çaplı operasyonların sürdürüldüğünü belirtti.


OTLAK BÖLGEYE GİZLENDİ



Patlama sonrasında bölgeye çok fazla ekip gönderildi. Olay yeri inceleme ve Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığı incelemede büyük hasar gören ekip aracının bulunduğu yerdeki otların arasına poşetle gizlenen parça tesirli bomba olduğunu ve uzaktan kumandayla patlatıldığını tespit etti.


BAKAN ELVAN: KÖKLERİNİ KURUTACAĞIZ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan polis memurları Olcay Solak ve Hayrullah Poyraz'ı ziyaret edip geçmiş oldun dileklerinde bulundular. Polis memuru Hayrullah Poyraz servis aracı geçişi sırasında önlem alındığını ve bu sırada patlamanın gerçekleştirildiğini belirterek "Hainler hiçbir yerde ve zamanda emellerine ulaşamayacaklardır" dedi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'dan polislerin durumlarıyla ilgili bilgi alan Lütfi Elvan hastane çıkışında açıklama yaparak saldırının uzaktan kumandayla yapıldığını ve polislerin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Mersin Haber için
MersindeHaber.com

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad :
Yorumunuz :
 
Web Site