Mersin Haber - Mersin Haberleri - Son Dakika Mersin Haber
26 Nisan 2024 Cuma

Mersin'de Pkk'ya yönelik operayon yapıldı

  Terör örgütü Pkk'nın şehir yapılanmalarına yönelik darbe üzerine darbe vuruluyor. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordinesinde Mersin ile Adıyaman emniyetleri ortak çalışması sonucunda Pkk'nın üst düzey yöneticilerinden birisi Adıyaman'da yakalandı. Mersin'de yapılan operasyonlar sonucunda da 12 zanlı yakalandı.

SEÇİMİ PROVOKE EDECEKLERDİ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından yapılan operayonlarda terör örgütü Pkk'nın referandum sürecini provoke etmek amacıyla yapacağı çalışmaları önlemek için çalışma başlatıldı.

Operasyon kapsamında aralarında Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi Muhtarı da yer aldığı S.Ö., eski imam M.T., eski Akdeniz Belediye Başkanı Yardımcısı T.A.'nın da yer aldığı 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrollerinden sonra emniyete gönderildi.


SÖZDE YÖNETİCİ ADIYAMAN'DA YAKALANDI

Mersin'de faaliyet gösteren Pkk/Kck terör örgütü üst düzey sorumlusu olarak anılan K.S.Y. emniyetin başarılı operasyonları sonucunda Adıyaman'da yakalandı. Terör örgütünde askeri ve ideolojik eğitimlerden geçtikten sonra örgüt tarafından Mersin'e sorumlu üst düzey yönetici olarak gönderilen ve Mersin ve çevre illerde faaliyet göstermesi istenen K.S.Y. polisin başarılı operasyonu sonucunda yaka paça yakalandı. Alınan bilgilere göre Adıyaman'da Adıyaman Emniyeti ve Mersin Emniyeti'nin ortaklaşa çalışması sonucunda yakalanan terörist Mersin'e getirildi. Emniyette yapılan kontrollerden ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada operasyonlarda adı geçen 19 kişinin de arama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad :
Yorumunuz :
 
Web Site